Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rok dulji dva dana

Kinezi nisu uspjeli, Komisija ekspresno odbacila njihovu žalbu

pruga, željeznica
Marko Lukunić/PIXSELL
09.12.2020.
u 14:51

Žalba CRBC-a, koji inače gradi Pelješki most, odbačena je jer je bila nepravodobna

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (Dkom) odbacila je žalbu kineske tvrtke China Road Bridge Corporation (CRBC) na natječaj za rekonstrukciju postojećeg i gradnju drugog kolosijeka dionice pruge od Hrvatskog Leskovca do Karlovca. Zbog te žalbe natječaj vrijedan 2,04 milijarde kuna bez PDV-a je morao biti zaustavljen dok Dkom ne donese odluku. A Komisija je u ovom slučaju jako brzo reagirala i kinesku žalbu odbacila svega nekoliko dana nakon što je ona podnesena. Stoga je natječaj vrijedan milijarde kuna bio zaustavljen bio također na samo par dana.

CRBC je žalbu podnio 4. prosinca, Dkom je odluku donio 8. prosinca, a objavio ju je danas. S obzirom da je između bio i vikend, HŽ Infrastruktura sad mora produžiti rok za dostavu ponuda samo za dva dana odnosno na 24. prosinca. 

A žalba CRBC-a, koji inače gradi Pelješki most, odbačena je jer je bila nepravodobna. Naime, u Dkomu su svoju odluku obrazložili time da su se Kinezi žalili na dio natječajne dokumentacije koja je objavljena 7. prosinca, kad i sam natječaj za prugu Hrvatski Leskovac - Karlovac i da su, prema zakonu, imali rok od 10 dana da se žale na tu dokumentaciju. S obzirom da se taj dio dokumentacije u međuvremenu nije mijenajo tako je rok za prigovor na njega istekao još sredinom rujna.

Dvije prijašnje žalbe već su dva puta stopirale ovaj natječaj za građevinske i elekroenergetske radove na pruzi Hrvatski Leskovac- Karlovac. 

Prvu je žalbu 17. rujna podnijela tvrtka Beton Lučko, a što je natječaj zaustavilo na gotovo mjesec dana iako je na kraju Dkom obustavio taj postupak jer Beton Lučko odustao od te žalbe i to 9. listopada, a Dkom je o tome donio rješenje tri dana poslije.

Drugu je žalbu 22. listopada podnijela tvrtka GIP Pionir, a Dkom ju je odbacio 28. listopada jer je i ona bila nepravodbna. Zbog te dvije žalbe rok za dostavu ponuda tako je već bio  pomican prvo sa 3. studenog na 10. prosinica, a zatim i na 22. prosinca.

Komentara 13

Avatar mrkyyy
mrkyyy
15:31 09.12.2020.

Ja mislim da smo mi nakon onog početnog zanosa s Kinezima vrlo brzo sa viših instanci dobili mig da Kinezi ne mogu više dobivati poslove za projekte financirane iz EU

OB
obican
15:14 09.12.2020.

CRBC je žalbu podnio 4. prosinca, Dkom je odluku donio 8. prosinca. Żalba CRBC-a, odbačena je jer je bila nepravodobna. Naime, u Dkomu su svoju odluku obrazložili time da su se Kinezi žalili na dio natječajne dokumentacije koja je objavljena 7. prosinca, tako je rok za prigovor na njega istekao još sredinom rujna. Ono kad piskarala pisu da odrade. Koje godine???? Ovako, izgleda ovi se zalili prije natjecaja??? Nepismena bagro novinarska!

DU
Deleted user
15:40 09.12.2020.

Kinezi nisu uspjeli, Komisija ekspresno odbacila njihovu žalbu.....Ahahahahaaa, da mi je znati bi li ekspresno odbacili da su kojim slucajem bili amerikanci, britanci, nijemci pa cak i turci. Nebih se zacudio da je zazvonio telefon iz onog spijunskog bunkera uu Buzinu. Ali hebi ga, tako je u malim pacovskim drzavama. vezi konja dje ti gazda kaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije