Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Kina upozorila na pojavu kuge: Izdano upozorenje trećeg stupnja

Bubonska kuga, u srednjem vijeku poznata kao 'crna smrt' iznimno je zarazna i najčešće smrtonosna bolest koju šire glodavci. Epidemija 'crne smrti'  je u 14. stoljeću rezultirala smrću 30 do 60 posto stanovnika Europe
05. srpnja 2020. u 17:21 13 komentara 53051 prikaza
Beijing residents in Sanlitun shopping area
Foto: Artyom Ivanov/Newscom/PIXSELL

Vlasti grada Bayan Nura u kineskoj autonomnoj regiji Unutarnjoj Mongolij u nedjelju su izdale upozorenje stanovništvu, dan nakon što je jedna bolnica prijavila slučaj sumnje u pojavu bubonske kuge. Zdravstveno povjerenstvo grada Bayan Nura izdalo je upozorenje trećeg stupnja, u sustavu od četiri razine.

I dalje držite distancu Cuomo: Imajte na umu da je Španjolska gripa 1918. došla u tri vala. Mi smo sada tek na prvom

Upozorenje se odnosi na zabranu lova i konzumiranja životinja koje bi mogle biti zaražene kugom. Stanovnici se pozivaju da prijave sve slučajeve za koje sumnjaju da se radi o kugi, kao i pojavu slučajeva groznice bez jasnih uzroka. Vlasti pozivaju stanovnike da prijave i sve uočene slučajeve bolesnih ili uginulih glodavaca.

Upozorenje je uslijedilo je nakon što su u studenome prošle godine među stanovništvom Unutarnje Mongolije prijavljena četiri slučaja kuge, ukljućujući dva slučaja plućne kuge, smrtonosnije inačice te teške bolesti. 

EU holds a virtual summit with China Videosummit Bruxellesa i Pekinga Unija zabrinuta: Kina koristi pandemiju za širenje utjecaja

Bubonska kuga, u srednjem vijeku poznata kao 'crna smrt' iznimno je zarazna i najčešće smrtonosna bolest koju šire glodavci. Epidemija 'crne smrti'  je u 14. stoljeću rezultirala smrću 30 do 60 posto stanovnika Europe.

Pojava kuge u Kini nije rijetkost, no njezini epidemijski razmjeri sve su rjeđi. Zemlja je od 2009. do 2018. prijavila 26 slučajeva zaraze bubonskom kugom i 11 smrtnih ishoda.

Svadbeni video Vinka Grgića
RASKOŠNO IMANJE
Svadbeni video otkrio u kakvom luksuzu živi Vinko Grgić, osumnjičeni iz afere Janaf
Kotiga i Ribafish: Najbolje ribe su na istoku!
HEDONIZAM
Kotiga i Ribafish: Najbolje ribe su na istoku!
  • Deleted user:

    kuga se danas ljeci obicnim antibiotikom (npr. Gentamicin)

  • stanoe:

    I ovako smo super, samonamjejoskuga trebala.To globalisti truju Kineze,a daljeidesamo,posto globalisti nemaju svoju drzavu,negosmatraju citav svijet svojim,onda ih nista ne brine stoi SAD strada.

  • Odisej22:

    Novinaru,kad se radi o stručnoj temikonsultiraj stručnjake. Bubonska kuga je endemična u Aziji,Sjevernoj Americi. Ne prenosi se kapljično već buha s zaraženog pacova ubode čovjeka najčešće u nogu i oteknu regionalne limfne žlijezde ,recimo u preponi. Ako ,recimo,bacil ode limfom ... prikaži još!m i li krvlju u pluća i izazove tamo upalu pluća onda taj pacijent širi kapljično tu upalu pluća. I taj plućni oblik je smrtonosan 100% bez liječenja.