Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U pitanju je mir'

Kina poslala ozbiljnu poruku Donaldu Trumpu

Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.12.2016.
u 12:18

- Zadržavanje politike 'jedinstvene Kine' je politički temelj za razvoj odnosa između Kine i SAD-a i kamen je temeljac mira i sigurnosti u Tajvanskom tjesnacu - kazao je An Fengshan, glasnogovornik kineskog Ureda za odnose s Tajvanom.

Službeni Peking upozorio je nadolazeću američku administraciju na čelu s izabranim predsjednikom Donaldom Trumpom da će bilo koji pokušaj promjene politike "jedinstvene Kina" imati utjecaj na mir u Tajvanskom tjesnacu, piše BBC

Pod politikom "jedinstvene Kine", SAD ima službene odnose samo s Kinom, a ne i s Tajvanom, kojeg Kina smatra odmetnutom provincijom. No, Trump je izrazio svoje sumnje oko nastavka te politike.  Trump je već razljutio službenu Kinu kada je telefonski razgovarao s tajvanskom predsjednicom Tsai Ing-wen i o tom razgovoru pisao na svom Twitter profilu. Kina je poručila da je "ozbiljno zabrinuta" zbog Trumpovih komentara. 

- Zadržavanje politike 'jedinstvene Kine' je politički temelj za razvoj odnosa između Kine i SAD-a i kamen je temeljac mira i sigurnosti u Tajvanskom tjesnacu - kazao je An Fengshan, glasnogovornik kineskog Ureda za odnose s Tajvanom. 

Naglasio je da će mir i stabilnost u Tajvanskom tjesnacu bili u pitanju ako se naruši taj politički temelj odnosa Kine i SAD-a.   

>>Trump: Ne želim da mi Kina propisuje što moram raditi

>>Analitičari upozoravaju na vojni sukob: Trump ispaljuje probne plotune u riskantnom testiranju odnosa s Kinom

Komentara 7

PP
pp
15:27 14.12.2016.

Neka netko tim šovinističkim kineskim komunjarama koje bi gulile kožu svima na svijetu da imaju moć kakvu Amerika ima nešto kaže...oni koji se nečemu nadaju od Kine su duboko naivni...Amerika nije savršena i imaju mana i propusta ali Amerika je daleko najbenevolentnija supersila u ljudskoj povijesti. Uz sve pogreške, a u zadnje vrijeme im se zaredalo dosta toga.

Avatar Krapinski Čovjek
Krapinski Čovjek
16:07 14.12.2016.

Trumpetaš!

DU
Deleted user
16:19 14.12.2016.

Joj, ljudi, zgledi da rata bu, kajti cajtungi ne lažeju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije