Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedna strana torza

Istraživala što znači biljeg s kojim se rodila, iznenadilo ju ono što je otkrila

Žena koja je sama sebi blizanka
Foto: Instagram
1/11
02.03.2018.
u 18:54

Kimerizam je stanje kada jedno nerođeno dijete apsorbira stanice drugog, pobačenog djeteta

Američka pjevačica i model Taylor Muhl otkrila je nešto vrlo iznenađujuće o sebi. Naime, na tijelu ima biljeg od rođenja koji je različito pigmentiran od ostatka njene kože i prostire se polovicom njenog torza. Muhl je to odlučila istražiti, a ono što je otkrila poprilično ju je iznenadilo. Ona je jedna od svega 100 ljudi koji imaju rijetko stanje koje se naziva kimerizam

Prema pisanju Independenta, to znači da ona ima dvije skupine DNA. Konkretno, Muhl je sama sebi blizanka. Kimerizam je stanje kada jedno nerođeno dijete apsorbira stanice drugog, pobačenog djeteta. Preživjelo dijete uzima gene od svog umrlog blizanca. Vrlo često to stanje prolazi neopaženo. Međutim, Muhl ima mnogo problema i razlika između dvije strane tijela. Na svom blogu opisala je i da je sve na lijevoj strani njenog tijela nešto veće nego na desnoj strani. Opisuje kako ima dvostruki zub na lijevoj strani usta te mnoge osjetljivosti kao što su na nakit i ubod insekata

 

Kada je pjevačica otišla posjetiti liječnika koji je specijaliziran za rijetke medicinske slučajeve, otkrila je i da ima dva imunološka sustava te dva krvotoka. Dok joj se stanje nije dijagnosticiralo, vodila je mnoge borbe protiv autoimunih bolesti. Naime, njeno tijelo prepoznaje stanice njenog blizanca/blizanke kao strano te se stalno bori protiv njih. 

Muhl tvrdi da joj je dijagnoza pomogla i da se sada više ne srami svoga tijela.

Komentara 3

DO
dopizdilomi
19:06 02.03.2018.

Previše gledate Housa.

Avatar azъ
azъ
19:40 02.03.2018.

WTF?! Jeste li vi novine ili proročica?

DR
Drks
23:24 02.03.2018.

Kad je kresas, jel onda kresas dvi zene ili jednu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije