Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorio diktatoru

Trump žestoko: 'Kim Jon Un je luđak! Bit će stavljen na kušnju kao nikada dosad'

Donald Trump
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
22.09.2017.
u 14:45

Nova eskalacija u odnosima dvojice čelnika uslijedila je nekoliko dana nakon Trumpova govora pred Općom skupštinom UN-a.

Američki predsjednik Donald Trump je ponovno verbalno napao sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-Una, kazavši da je on "luđak" koji će biti stavljen na kušnju kao nikad dosad.

"Sjevernokorejski predsjednik Kim Jong-Un, bez sumnje je luđak kojemu nije strano izgladnjivanje i ubijanje pripadnika vlastitog naroda i bit će stavljen na kušnju kao nikada dosad!", napisao je Trump u jutrošnjem tweetu. 

Kim Jong-Un Trumpa nazvao "mentalno poremećenom osobom"

Nova eskalacija u odnosima dvojice čelnika uslijedila je nekoliko dana nakon Trumpova govora pred Općom skupštinom UN-a, u kojemu je sjevernokorejskog čelnika nazvao "čovjekom raketom" u samoubilačkoj misiji, zaprijetivši da će tu zemlju u potpunosti uništiti. U četvrtak je naložio uvođenje novih sankcija Sjevernoj Koreji. 

Samo nekoliko sati nakon informacije o uvođenju novih sankcija Pjongjangu, Kim Jong-Un je Trumpa nazvao "mentalno poremećenom osobom" koja će "skupo platiti prijetnje upućene njegovoj zemlji".

Diplomatski napori se nastavljaju

Tenzije je pokušao smiriti američki državni tajnik Rex Tillerson koji je izjavio da eskalacija napetosti sa Sjevernom Korejom predstavlja problem, no istovremeno je istaknuo da se usred oštre retorike i prijetnji vojnim napadima diplomatski napori nastavljaju. 

"Problem postoji, no naši diplomatski napori nastavljaju se nesmanjenim angažmanom", kazao je Tillerson u intervjju ABC-ju.   Kremlj je u petak izrazio "duboku zabrinutost" zbog eskalacije napetosti nakon razmjene "prijetnji" između dvojice svjetskih čelnika.

Komentara 43

Avatar mama mia
mama mia
16:25 22.09.2017.

Kad to jedan luđak drugom luđaku kaže da je luđak onda je to sve relativno

MA
macks
17:51 22.09.2017.

Nama drzave na svjetu ,gdje "svjetski policajac" Amerika nama krvave ruke,osim SKoraje(poslije pedesetih)!!!

DU
Deleted user
03:44 23.09.2017.

Trump govori o izgladnjivanju u sjevernoj korej a zaboravlja da i njegova država radi isto. Zdravstveni sustav je napravljen u Americi tako da možeš umrijeti u bolnici ako nemaš novca da se liječiš, zaboravlja isto tako da imaju ljude beskućnike koji ne mogu raditi zbog zdravstvenih problema i oni isto gladuju po ulicama Amerike policija ih redovito maltretira i o tome imaju na internetu na stotine snimki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije