Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPRAVLJANJE ODNOSA

Kim Jong-Un povukao još jedan potez kojim se približava Južnoj Koreji

Kim Jong-un i Moon Jae-in
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
30.04.2018.
u 13:19

Sjeverna Koreja uvela je svoje vrijeme u kolovozu 2015. godine.

Nakon povijesnog susreta koji se u petak dogodio između sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una i južnokorejskog predsjednika Moone Jae-ina, dolazi nova potvrda o poboljšanju odnosa.

Pyongyang je danas objavio kako je će Sjeverna Koreja sinkronizirati vrijeme sa Južnom Korejom. Ova promjena stupa na snagu u petak 5. svibnja, javlja RT.

Agencija KCNA piše kako je sjevernokorejskom vođi bilo 'bolno gledati' dva sata koja vise iznad pregovaračkog stola, a koja pokazuju različita vremena.

Ova gesta trebala bi otvoriti put za približavanje između dviju Koreja i poslužiti kao 'prvi praktični korak za nacionalno pomirenje i jedinstvo', smatra Kim Jong-un.

Sjeverna Koreja uvela je svoje vrijeme u kolovozu 2015. godine. Sat je kasnio 30 minuta u odnosu na Južnu Koreju, a napravili su to kako bi obilježili 70. obljetnicu oslobođenja od japanske vladavine.

Kim Jong-un i Moon Jae-in
1/15

Komentara 6

Avatar nekakav
nekakav
13:58 30.04.2018.

od sutra je sjeverna koreja zove 'koreja'. još jedna pobjeda pametnog i sposobnog kima. sjetite se da je završio škole u švicarskog. ako su ga švicarci išta naučili, onda ga jesu ovakvim stvarima. kao što oni sa frankom levitiraju, tako i kim korejom.

OB
ObrenM
16:14 30.04.2018.

Ovakove za nas zivuce ,nemoguce promjene mogao je rezirati samo svevisnji uz pomoc zarke molitve-ljudi i petrovog nasljednika.Hvala TI.

AA
aabbcc
17:30 30.04.2018.

Samo naprijed ! Bucko ce vratiti suverenitet i slobodu narodu juga bez ispaljenog metka .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije