Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjevernokorejski čelnik

Kim Jong Un optužio Washington da postavlja 'gangsterske' zahtjeve i najavio 'novo strateško oružje'

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
01.01.2020.
u 08:38

Odgovarajući na Kimove najave "novog strateškog oružja", američki državni tajnik Mike Pompeo izjavio je da se nada da će Sjeverna Koreja "umjesto sukoba i rata izabrati mir i prosperitet".

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un poručio je da će njegova zemlja nastaviti razvijati nuklearne programe, najavivši da će u bliskoj budućnosti biti predstavljeno i "novo strateško oružje", a nakon što je u srijedu istekao rok Washingtonu za obnovu pregovora o denuklearizaciji.

Kim je to izjavio na zasjedanju Centralnog komiteta vladajuće Radničke stranke, koje traje od subote, pri čemu je optužio Washington da Pjongjangu postavlja "gangsterske" zahtjeve. Poručio je i kako više nema temelja da se Sjeverna Koreja veže uz samoproglašeni moratorij na nuklearne probe te testiranje interkontinentalnog balističkog projektila (ICBM), prenosi sjevernokorejska državna agencija KCNA. 

Sjedinjene Države su ignorirale Kimove opetovane pozive za ponovno otvaranje pregovora o denuklearizaciji, a sjevernokorejski čelnik SAD-u između ostalog zamjera i uvođenje sankcija, kao i nastavak zajedničkih vojnih vježbi s Južnom Korejom.

Jong Un se založio za daljnji razvoj nuklearnog oružja kao sredstva odvraćanja, no i ostavio otvorena vrata za dijalog, naglasivši da će opseg i dubina tog odvraćanja biti "pravilno koordinirana", ovisno o stavu i ponašanju SAD-a, piše Reuters.

"Svijet će biti svjedok novog strateškog oružja koje će Sjeverna Koreja posjedovati u bliskoj budućnosti", rekao je Kim, dodajući da će konstantno isticati snažno nuklearno oružje koje jamči dugoročnu sigurnost zemlje, a adekvatno je za odvraćanje eventualnih nuklearnih prijetnji iz SAD-a.

Odgovarajući na Kimove najave "novog strateškog oružja", američki državni tajnik Mike Pompeo izjavio je da se nada da će Sjeverna Koreja "umjesto sukoba i rata izabrati mir i prosperitet".

Komentara 11

OO
oo8787
20:21 01.01.2020.

Nažalost marksizam je prisutan i dan danas diljem svijeta, u sjevernoj koreji su na vlasti, ali u nas djeluju iz oporbe.

RO
ronyday
12:55 01.01.2020.

Kim je samo ugojeni buldog na lancu kojeg vodi zločinačka partija tako dugo dok ne ugoržava sustav povlaštene kaste koja terorizira i pljačka narod, kao što je bio i u truloj srboslaviji. Zato ta povlaštena komunjarska bagra koje je tiranizirala i pljačka narod plaće za propalom srboslavijom i nameće nam opet neke slučajne.

KE
kelab
03:41 02.01.2020.

Debeljuskasti decec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije