Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIMBOLIKA KONJA

Kim Jong Un objavio nove fotografije na konju, što se sprema?

Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.12.2019.
u 10:41

Drugi put u posljednja dva mjeseca državna novinska agencija KCNA objavila je Kimove slike na kojima vođa zajedno sa svojim zapovjednicima jaše na konju po snijegom pokrivenim obroncima planine Paektu na granici s Kinom.

Uoči sastanka vladajuće stranke Sjeverne Koreje, njezin čelnik Kim Jong Un ponovno je odlučio pozirati na bijelome konju jašući po obroncima najviše planine u zemlji. 

Drugi put u posljednja dva mjeseca državna novinska agencija KCNA objavila je Kimove slike na kojima vođa zajedno sa svojim zapovjednicima jaše na konju po snijegom pokrivenim obroncima planine Paektu na granici s Kinom.

Fotografije Kima i suradnika objavljene su u srijedu, no nije precizirano kada su snimljene. Na fotografijama se na drugome konju vidi i Kimova supruga Ri Sol Ju.

Pokraj fotografija stoji najava KCNA o održavanju predstojećeg sastanka Centralnog komiteta Radničke partije Koreje u drugoj polovini prosinca. 

Agencija piše da će se na sastanku raspravljati i odlučivati o ključnim pitanjima koja se odnose na daljnji razvoj korejske revolucije i promjene situacije u zemlji i u inozemstvu.

Analitičari u Južnoj Koreji nagađaju da se sastanak stranke održava kako bi se razgovaralo o mogućoj promjeni smjera u nuklearnim pregovorima sa Sjedinjenim Državama.

Kada je Kim Jong Un u studenom objavio fotografije na konju poznavatelj azijske geopolitike, autor nekolika knjiga i odvjetnik Gordon Chang protumačio je to kao 'znak da se da će se dogoditi nešto veliko', pisao je CNN

- Žao mi je konja. Ne znamo što se točno događa. U prošlosti, ne samo kad je bio u pitanju Kim Jong-un, nego i njegov otac Kim Jong-il i djed Kim Il-sung, ovakvi jahački izleti bili su znak da će se nešto dogoditi - komentirao je tada Chang.

Iako ne zna o čemu se točno radi, Chang je tada nagađao da bi se moglo raditi o napuštanju nuklearnih pregovora s SAD-om ili može biti usmjereno prema Južnoj Koreji.

- Možda Kim Jong-un želi pomoći južnokorejskom predsjedniku Moon Jae-inu uoči važnih parlamentarnih izbora 15. travnja 2020. Zaista ne znamo o čemu se radi, ali sigurno se nešto događa i vjerojatno nam se neće svidjeti - kazao je za CNN.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
14:39 04.12.2019.

A kako bi trebao proći kroz sniježne obronke? Pješke?

AF
afer
15:24 04.12.2019.

Je li to do njega Prva Drugarica?

RO
ronyday
15:28 04.12.2019.

Magare jaše konja, to je zaista prava fotografija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije