Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kerum otvorio "Nevicu" - prvi od šest vrtića

- To je tako zanemariv iznos za šest vrtića, svega pet posto godišnjeg proračuna, ali je i pokazatelj koliko su bivše vlasti razmišljale o djeci. Moji prethodnici nisu imali volje to napraviti, jer novac nije problem - tvrdi Kerum.
30. listopada 2009. u 14:36 10 komentara 18 prikaza
kerum, vrtić
Foto: Ivana Ivanović/VLM

Dobro nam ide! Imamo sjajne rezultate u ovih stotinjak dana. Riješili smo vrtiće, školske knjige, radi se na božićnicama za umirovljenike, a i na ostalim projektima - ocijenio je splitski gradonačelnik Željko Kerum otvarajući Nevicu, prvi od šest dječjih vrtića zbog kojih će svoje mjesto dobiti svih 268 djece koliko ih je u Splitu ostalo neupisano.

Na otvaranju Nevice (koja, tvrdi dogradonačelnica Anđelka Visković, nije dobila ime po gradonačelnikovoj sestri niti kćeri, nego po cvijetu) okupili su se brojni zadovoljni roditelji s djecom, koja su za gradonačelnika, odnosno “šefa grada” izvela prigodan program.

Kerum je istaknuo kako se vrtići završavaju sa zakašnjenjem od dva mjeseca što je, po njegovim riječima, posljedica medijske hajke, a ne jer je prvo sklopio posao bez objavljivanja javnog natječaja.

- Misle nas osujetiti da vrijeme gubimo na gluposti, a ne na rad. Na njihovu žalost, neće uspjeti! Što smo obećali, to ćemo napraviti - poručio je Kerum.

Njegova tvrtka donirala je 2,7 milijuna kuna za vrtiće, a iz gradskog proračuna potrošeno je 3,3 milijuna kuna.

- To je tako zanemariv iznos za šest vrtića, svega pet posto godišnjeg proračuna, ali je i pokazatelj koliko su bivše vlasti razmišljale o djeci. Moji prethodnici nisu imali volje to napraviti, jer novac nije problem - tvrdi Kerum. Kaže da im je bitnije bilo trošiti novac, i do 50 milijuna kuna, za studije za koje nitko ne zna što su.

Vrtić Nevica otvoren je u Mostarskoj ulici na Brdima. U prostoru od 300 četvornih metara boravit će tridesetero djece, koja će se podijeliti u dvije jasličke skupine.
Već u ponedjeljak otvorit će se vrtić Brnistra u Žnjanskoj ulici u kojemu će biti smještene tri skupine: dvije vrtićke i jedna jaslička. Ostala četiri vrtića, rekao je Kerum, bit će otvorena u sljedećih 15 dana.
Zbog šest novootvorenih vrtića zaposlene su 52 osobe, od čega 33 odgojiteljice.

Zagonetka
Možete li pronaći mačku na ovoj fotografiji? Mnogi su 'izgubili živce' tražeći ju
Od polja do stola
Zelena strategija
OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja
 • Avatar Robinzon
  Robinzon:

  Kerum izvršava moguća obećanja, za razliku od visokoumnih političara od zanata. Ne obaziri se na licemjerne zavidnike.Samo neka arlauču. Jao si ga vuku za kojim psi ne laju.

 • respeckt51:

  Diaspora, ni ja tebe ne pitam s kim se ti fukas. Tvoja privatna stvar.

 • visio:

  BRAVO GRADONAČELNIČE!!!! ZBOG OVAKVIH VIJESTI I ČITAM NOVINE!!!