Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kerum otvorio "Nevicu" - prvi od šest vrtića

- To je tako zanemariv iznos za šest vrtića, svega pet posto godišnjeg proračuna, ali je i pokazatelj koliko su bivše vlasti razmišljale o djeci. Moji prethodnici nisu imali volje to napraviti, jer novac nije problem - tvrdi Kerum.
30. listopada 2009. u 14:36 10 komentara 16 prikaza
kerum, vrtić
Foto: Ivana Ivanović/VLM

Dobro nam ide! Imamo sjajne rezultate u ovih stotinjak dana. Riješili smo vrtiće, školske knjige, radi se na božićnicama za umirovljenike, a i na ostalim projektima - ocijenio je splitski gradonačelnik Željko Kerum otvarajući Nevicu, prvi od šest dječjih vrtića zbog kojih će svoje mjesto dobiti svih 268 djece koliko ih je u Splitu ostalo neupisano.

Na otvaranju Nevice (koja, tvrdi dogradonačelnica Anđelka Visković, nije dobila ime po gradonačelnikovoj sestri niti kćeri, nego po cvijetu) okupili su se brojni zadovoljni roditelji s djecom, koja su za gradonačelnika, odnosno “šefa grada” izvela prigodan program.

Kerum je istaknuo kako se vrtići završavaju sa zakašnjenjem od dva mjeseca što je, po njegovim riječima, posljedica medijske hajke, a ne jer je prvo sklopio posao bez objavljivanja javnog natječaja.

- Misle nas osujetiti da vrijeme gubimo na gluposti, a ne na rad. Na njihovu žalost, neće uspjeti! Što smo obećali, to ćemo napraviti - poručio je Kerum.

Njegova tvrtka donirala je 2,7 milijuna kuna za vrtiće, a iz gradskog proračuna potrošeno je 3,3 milijuna kuna.

- To je tako zanemariv iznos za šest vrtića, svega pet posto godišnjeg proračuna, ali je i pokazatelj koliko su bivše vlasti razmišljale o djeci. Moji prethodnici nisu imali volje to napraviti, jer novac nije problem - tvrdi Kerum. Kaže da im je bitnije bilo trošiti novac, i do 50 milijuna kuna, za studije za koje nitko ne zna što su.

Vrtić Nevica otvoren je u Mostarskoj ulici na Brdima. U prostoru od 300 četvornih metara boravit će tridesetero djece, koja će se podijeliti u dvije jasličke skupine.
Već u ponedjeljak otvorit će se vrtić Brnistra u Žnjanskoj ulici u kojemu će biti smještene tri skupine: dvije vrtićke i jedna jaslička. Ostala četiri vrtića, rekao je Kerum, bit će otvorena u sljedećih 15 dana.
Zbog šest novootvorenih vrtića zaposlene su 52 osobe, od čega 33 odgojiteljice.

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
 • Avatar Robinzon
  Robinzon:

  Kerum izvršava moguća obećanja, za razliku od visokoumnih političara od zanata. Ne obaziri se na licemjerne zavidnike.Samo neka arlauču. Jao si ga vuku za kojim psi ne laju.

 • respeckt51:

  Diaspora, ni ja tebe ne pitam s kim se ti fukas. Tvoja privatna stvar.

 • visio:

  BRAVO GRADONAČELNIČE!!!! ZBOG OVAKVIH VIJESTI I ČITAM NOVINE!!!