Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PNUSKOK ČEŠLJA SPLIT

Kerum o istrazi: Moglo bi biti opasno ako budu istraživali snijeg!

Gradsko vijeće Splita
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/10
18.02.2014.
u 10:28

Stvar je da sam uvijek smetao politici, i jednoj i drugoj. Sada im malo manje smetam, rekao je Kerum

– Ljudi moraju raditi, samo me strah da ne prošire istragu i na snijeg. Ako budu istraživali zašto je pao snijeg, moglo bi biti opasno – ovim je riječima Željko Kerum, bivši splitski gradonačelnik, komentirao ulazak PNUSKOK-a u Grad Split od kojega traže ugovore o najmu poslovnih prostora iz vremena dok je on bio gradonačelnik.

– Stvar je da sam uvijek smetao politici, i jednoj i drugoj. Sada im malo manje smetam. Istražitelji će vidjeti da tu nema ništa. Ja sam mislio da se USKOK bavi samo teškim kaznenim djelima, nisam znao da produljenje najma prostora spada u teška kaznena djela. Sve što je rađeno u mojem mandatu, rađeno je u okviru zakona i propisa. Da su imali nešto za naći, sigurno bi već našli. Nema tu ništa konkretno. Ako je produžen najam nekih gradskih prostora, onda su za to zaslužne gradske službe – zaključio je Kerum.

U žiži interesa javnosti našao se i Jure Šundov, njegov zamjenik o kojem će raspravljati i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa. Naime sadašnji gradonačelnik Ivo Baldasar vratio je Čistoći mjesečnu naknadu od 1900 kuna, koliko mu je ta gradska tvrtka uplaćivala kao predsjedniku Skupštine tvrtke, jer je nespojivo s njegovom dužnošću. Međutim, taj je novac Šundov, koji je bio predsjednik skupštine prije njega, uredno primao kao i od drugih gradskih tvrtki čiji je predsjednik skupština bio.

– Naknadu sam primao sukladno aktima grada i sukladno aktima tih poduzeća. Ako sam nekoga oštetio, ja ću ga i odštetiti, ali to znači da su i svi prije mene također bili u krivu, a moj predmet još nije ni bio na povjerenstvu – kazao je Šundov.

Komentara 7

ĆA
ćaćaća
11:55 18.02.2014.

partija se preko svog pravosuđa uskoka i dorha obračunava sa svim neistomišljenicima..kad bi se sve provjeravalo mislim da ni jedan poduzetnik ne bi bio bez grijeha..osim poduzetnika bliskih partiji kojima i sad linić oprašta milijunske dugove..

Avatar Vrijeme
Vrijeme
10:56 18.02.2014.

Kerume,...Jesu li to tvoje "nove" trgovine o kojima govoris i o kojima si se dogovorio sa bankama?

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:03 18.02.2014.

Hm, ne razumijem te spličane. Pa čovjek je nakon krađe na veliko, želio malo krasti i na sitno. Ipak, gušti su gušti. Za velike krađe ga po njegovom mišljenju nisu uhvatili, pa što bi sad to radili na šibicarenju? AjdeAjde građani Splita, nađite si život i ne zajebavajte čovjeka, vidite da se ubio od briga oko gradnje novog šoping centra, kad u njegovim starim centrima niste željeli ostavljati šolde, a on ovakav kakav je, bečarina dižikarina, svima bi vam pomoga, a vi ovako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije