Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni najmovi

Kerum pod istragom: Kako je i kome dodjeljivao poslovne prostore?

Željko Kerum
Foto: Tino Jurić/Pixsell
17.02.2014.
u 21:28

Aktualni gradonačelnik Ivo Baldasar je potvrdio kako su službenici PNUSKOK-a zatražili dokumentaciju koju će im gradske službe dostaviti.

Splitska gradska vlast dostavit će PNUSKOK-u dokumentaciju vezanu za najam poslovnih gradskih prostora, sklopljenih za mandata gradonačelnika Željka Keruma. Istraga se provodi temeljem prijava koje su Državnom odvjetništvu stizale za vrijeme prošle administracije, vezane za netransparentnu dodjelu gradskih prostora, neplaćanja....

Gradonačelnik potvrdio da je zatražena dokumentacija

I državna revizija Kerumovoj je administraciji dala primjedbu jer su neki korisnici ostajali u gradskim prostorima i nakon isteka ugovora o najmu. Aktualni gradonačelnik Ivo Baldasar je potvrdio kako su službenici PNUSKOK-a zatražili dokumentaciju koju će im gradske službe dostaviti.

Kerumova administracija i vođenje grada više je puta bilo predmet istrage.  Samo za Zapadnu obalu, DORH-u je stiglo 15 prijava. Istraživalo se i nenamjensko trošenje 60 milijuna kuna namijenjenih sanaciji Karepovca, kao i poslovi s građevinskom poduzetnicom Marinom Wallner s kojom je Kerum surađivao i kao poduzetnik i kao gradonačelnik.

Nakon velikog snijega, također je provedena istraga da li je grad poduzeo zakonom propisane radnje. Do sada, koliko je poznato, nisu pronašli ništa.    

>>'Kerum i Šošić preko svojih ljudi preuzimaju upravljanje Županijskim cestama Split'

>>Nakon nagodbe Kerum d.o.o. otvara 20-tak samoposluga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije