Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kerum: Mucalo bi prošao i da je oporba bila na glasovanju

Mucalu je bilo dovoljno samo 12 glasova jer su svi ostali vijećnici prije glasovanja napustili vijećnicu.
06. listopada 2010. u 10:43 30 komentara 6 prikaza
duško mucalo
Foto: arhivska slika
Pogledajte galeriju 1/6

Duško Mucalo vršitelj je dužnosti intendanta HNK Split. Izabralo ga je dvanaestero vijećnika Gradskog vijeća iz redova HGS-a Željka Keruma, nezavisna Ljubica Vrdoljak i HČSP-ovac Luka Podrug. U trenutku glasovanja kvorum je osigurala Milica Cipci iz Stranke umirovljenika, koja je bila protiv. Ostali vijećnici – SDP, HDZ, HNS, HSP i nezavisni Nikola Grabić – napustili su vijećnicu neposredno prije glasovanja i time zapravo omogućili da Mucalo bude izabran sa 12 glasova. Da je svih 25 vijećnika ostalo u vijećnici, a Cipci bila protiv, Mucalo ne bi prošao.

Glasovanju je prethodila burna rasprava koja se dobrim dijelom vrtjela oko izjave Duje Marasovića, predsjednika splitskog HDZ-a, koji je na državnoj televiziji Mucala nazvao kosovcem: – Mucalo je radio za vojnu obavještajnu službu. Bio je pomoćnik komandanta bataljuna. U nacionalnosti mu piše da je Jugoslaven, ušao je u Partiju sa 23 godine. Zar nemamo nikoga staviti za intendanta HNK nego Kosovca? To ne bi ni Tito 1946. radio – kazao je za Večernjak Dujomir Marasović, šef splitskog HDZ-a.

Javnost ima pravo znati

Na upit odakle mu Vojna knjižica Duška Mucala, nije htio odgovoriti: – Pokazao sam što imam i iza toga stojim! Neka me tuži – poručuje Marasović.

– Ja bih podsjetio da na naslovnici Hrvatskog lista bivši predsjednik Sabora piše “Ivo Sanader – suradnik Udbe”, a on je također bio jedan od intendanata HNK – rekao je u raspravi Luka Podrug (HČSP). Sanja Bilač (HDZ) pak drži da, ako je netko bio kosovac, javnost to ima pravo znati.

– Dobro je da je ovo završeno i da postoji šef u kazalištu. Mislim da će Duško Mucalo dobro raditi i ugodno iznenaditi sve koji su bili protiv njega. A to što je oporba izašla, vijećnici rade svoj posao – izjavio je novinarima nakon glasovanja gradonačelnik Željko Kerum. I da je oporba ostala u vijećnici, Kerum tvrdi da bi Mucalo prošao.Duško Mucalo novinarima je izjavio da će opravdati povjerenje, a za Marasovićevu izjavu rekao je da govori o njemu samome: – Nije važno što ti kaže, već tko ti kaže – poručio je Mucalo.

U skladu s najavom Željka Keruma da ima većinu, danas su prošle i sve ostale točke koje je predložio. Mario Meštrović imenovan je za ravnatelja DES-a, čemu se oporba mjesecima opire.Dogradonačelnik Jure Šundov ispričao je svoju verziju događaja ispred Banovine. Istaknuo je kako je tamo bila potpredsjednica Foruma mladih SDP-a, a mentorica na Akademiji im je Sandra Sterle koja je imala Kerumove žute vrećice.

Kao pred strijeljanje

– S istočne strane zgrade postrojila se grupa ljudi s vezanim očima kao pred strijeljanje. Za nas je to bila nepoznata skupina s nepoznatim namjerama – objasnio je zbog čega je uopće izašao iz zgrade i intervenirao. Naljutio se, kaže, kada je u grmlju primijetio mladića s kamerom koji ga je snimao. – Žalim što sam to napravio – zaključio je Šundov.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • pumbica:

    Pa mora biti mucalo.Jer ako ne muca onda je opasan.Još bolje bi bilo da je neki gluhi izabran ili sljepi.Da ništa ne vidi i ništa ćuje.Jer takvi su naši Spkićani nitko im nevalja.Zato mucavac je nabolje rešenje.Kerum mu može svašta ... prikaži još! reć,a on dok mu stigne odgovorit Keruma više nema....

  • kukuriku:

    u Splitu baren se nesto more promjeniti,..za razliku od drugih gradova i regija u Hrvatskoj...., a bez promjene nima nis\'..!!

  • ojhaojha:

    Nejdem u kazalište