Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski teatar

Kerum: Mucalo bi prošao i da je oporba bila na glasovanju

duško mucalo
Foto: arhivska slika
1/6
06.10.2010.
u 10:43

Mucalu je bilo dovoljno samo 12 glasova jer su svi ostali vijećnici prije glasovanja napustili vijećnicu.

Duško Mucalo vršitelj je dužnosti intendanta HNK Split. Izabralo ga je dvanaestero vijećnika Gradskog vijeća iz redova HGS-a Željka Keruma, nezavisna Ljubica Vrdoljak i HČSP-ovac Luka Podrug. U trenutku glasovanja kvorum je osigurala Milica Cipci iz Stranke umirovljenika, koja je bila protiv. Ostali vijećnici – SDP, HDZ, HNS, HSP i nezavisni Nikola Grabić – napustili su vijećnicu neposredno prije glasovanja i time zapravo omogućili da Mucalo bude izabran sa 12 glasova. Da je svih 25 vijećnika ostalo u vijećnici, a Cipci bila protiv, Mucalo ne bi prošao.

Glasovanju je prethodila burna rasprava koja se dobrim dijelom vrtjela oko izjave Duje Marasovića, predsjednika splitskog HDZ-a, koji je na državnoj televiziji Mucala nazvao kosovcem: – Mucalo je radio za vojnu obavještajnu službu. Bio je pomoćnik komandanta bataljuna. U nacionalnosti mu piše da je Jugoslaven, ušao je u Partiju sa 23 godine. Zar nemamo nikoga staviti za intendanta HNK nego Kosovca? To ne bi ni Tito 1946. radio – kazao je za Večernjak Dujomir Marasović, šef splitskog HDZ-a.

Javnost ima pravo znati

Na upit odakle mu Vojna knjižica Duška Mucala, nije htio odgovoriti: – Pokazao sam što imam i iza toga stojim! Neka me tuži – poručuje Marasović.

– Ja bih podsjetio da na naslovnici Hrvatskog lista bivši predsjednik Sabora piše “Ivo Sanader – suradnik Udbe”, a on je također bio jedan od intendanata HNK – rekao je u raspravi Luka Podrug (HČSP). Sanja Bilač (HDZ) pak drži da, ako je netko bio kosovac, javnost to ima pravo znati.

– Dobro je da je ovo završeno i da postoji šef u kazalištu. Mislim da će Duško Mucalo dobro raditi i ugodno iznenaditi sve koji su bili protiv njega. A to što je oporba izašla, vijećnici rade svoj posao – izjavio je novinarima nakon glasovanja gradonačelnik Željko Kerum. I da je oporba ostala u vijećnici, Kerum tvrdi da bi Mucalo prošao.Duško Mucalo novinarima je izjavio da će opravdati povjerenje, a za Marasovićevu izjavu rekao je da govori o njemu samome: – Nije važno što ti kaže, već tko ti kaže – poručio je Mucalo.

U skladu s najavom Željka Keruma da ima većinu, danas su prošle i sve ostale točke koje je predložio. Mario Meštrović imenovan je za ravnatelja DES-a, čemu se oporba mjesecima opire.Dogradonačelnik Jure Šundov ispričao je svoju verziju događaja ispred Banovine. Istaknuo je kako je tamo bila potpredsjednica Foruma mladih SDP-a, a mentorica na Akademiji im je Sandra Sterle koja je imala Kerumove žute vrećice.

Kao pred strijeljanje

– S istočne strane zgrade postrojila se grupa ljudi s vezanim očima kao pred strijeljanje. Za nas je to bila nepoznata skupina s nepoznatim namjerama – objasnio je zbog čega je uopće izašao iz zgrade i intervenirao. Naljutio se, kaže, kada je u grmlju primijetio mladića s kamerom koji ga je snimao. – Žalim što sam to napravio – zaključio je Šundov.

Komentara 30

PU
pumbica
14:26 06.10.2010.

Pa mora biti mucalo.Jer ako ne muca onda je opasan.Još bolje bi bilo da je neki gluhi izabran ili sljepi.Da ništa ne vidi i ništa ćuje.Jer takvi su naši Spkićani nitko im nevalja.Zato mucavac je nabolje rešenje.Kerum mu može svašta reć,a on dok mu stigne odgovorit Keruma više nema....

KU
kukuriku
17:18 06.10.2010.

u Splitu baren se nesto more promjeniti,..za razliku od drugih gradova i regija u Hrvatskoj...., a bez promjene nima nis\'..!!

OJ
ojhaojha
13:21 06.10.2010.

Nejdem u kazalište

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije