Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FERRARI

Kerum: Kako je tek meni vozit' slalom po tim rupama

kerum
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/3
23.02.2010.
u 12:54

Sjednicu Gradskog vijeća Splita odmah na početku napustila su tri vijećnika HDZ-a jer je gradonačelnik izvrijeđao njihovu kolegicu Sanju Župu.

Traže moju ostavku zato što im otimam kruh. Nemaju drugog zanata, osim politike, a njom se bave loše - komentirao je jučer, neposredno prije sjednice splitskoga Gradskog vijeća gradonačelnik Željko Kerum zahtjev HDZ-a da podnese ostavku.
U oštrom se stilu nastavilo i u vijećnici. Prvo pitanje postavila je Sanja Župa (HDZ).

- Je li istina da ste kredit dobiven za svoju privatnu tvrtku od više od 30 milijuna kuna od Zagrebačke banke dobili zato što ste poslovanje Grada i svih gradskih tvrtki prebacili u tu banku? - glasilo je pitanje koje je postavila uime Kluba vijećnika HDZ-a, a na koje je prvo negodovala predsjednica Gradskog vijeća, Kerumova sestra Nevenka Bečić. Ustvrdila je kako takva pitanja nisu dopuštena po poslovniku jer su, prosudila je, privatne naravi. No Kerum je odlučio odgovoriti.

- Govorite neistinu i to nije prvi put. Na svakom vijeću govorite gluposti pa tako i sada. Grad posluje s Hypo bankom, Vodovod sa Splitskom - rekao je Kerum, a potom i nabrojio sve banke s kojima posluje koja gradska tvrtka.
- Vi ste to rekli jer ste se natjecali za ravnateljicu Osnovne škole Spinut. Nisu vas izabrali jer vam vaši kolege nisu dali podršku. Moj stav je, a i većine vaših kolega, da treba preispitati vašu radnu sposobnost - rekao joj je Kerum.

Sanja Župa od predsjednice Bečić više nije dobila riječ te nije mogla odgovoriti na gradonačelnikovo prozivanje. Odbijen je i njezin zahtjev za desetminutnom stankom pa je troje hadezeovaca napustilo sjednicu. U hodniku su novinarima izjavili kako su ogorčeni što je predsjednica Gradskog vijeća dopustila ponižavanje i vrijeđanje vijećnice, ali i zbog ponašanja ostalih vijećnika koji su ostali na sjednici.
Ostatak vijećničkih pitanja ticao se uglavnom komunalne problematike.
- Kada će se urediti splitske ulice? Pune su rupa po kojima vozimo slalome - pitala je Aida Batarelo (SDP).
-  Bilo bi dobro to sredit'. Kako je meni po tim rupama slalom vozit, u mene je ferrari, još je teže - požalio se Kerum.

Glupost je da sam Toniju Cetinskom nudio mjesto intendanta

Jutros je moj odvjetnik podnio tužbu protiv Sanje Župe, ne znam točno formulaciju, ali riječ je o utjecaju na institucije - izjavio je novinarima Željko Kerum. I dalje tvrdi da nije bilo incidenta u Skyu na Večeri Zagvožđana.
- Ako je to incident onda je svaka sjednica Gradskog vijeća incident - rekao je gradonačelnik.
- Govorio sam istinu da nije bilo incidenta. Ni ja ni moj odvjetnik nismo dobili nikakvu prekršajnu prijavu - rekao je Kerum. Komentirao je i napise da je nudio Tonyju Cetinskom mjesto intendanta splitskog HNK.
- To je glupost. Čovjek ima uspješnu karijeru, dobro pjeva, to bi bilo degradiranje čovjeka da ja sad njega zovem - rekao je Kerum.

Oko 17 sati, sjednicu Gradskog vijeća napustili su i članovi koalicije SDP-HNS, pa su preostale točke odradili 14-oro vijećnika koliko ih je ostalo. Problem je nastao tijekom rasprave o izvještaju gradonačelnika o radu tijekom šest mjeseci. Gojko Čepo (SDP) u raspravi je zamjerio Kerumu što je vijećnicu napustio odmah nakon vijećničkih pitanja i vratio se tek na 20. točku dnevnog reda. Predsjedavajuća, Nevenka Bečić, prvo mu je proturječila, a potom oduzela riječ, jer je "izašao" iz teme. Nakon toga, iz vijećnice su izašli Čepo, sa stranakim kolegama Baltasarom i A. Batarelo, a pridružila su im se i dvojica HNS-ovaca (Kovačević i Dvornik).

Kako su preostale još samo dvije točke, sjednica je rutinski završena za desetak minuta,

Komentara 76

VD
vjer.domo
23:34 23.02.2010.

16:30h zozos a koliko to danas ima stvarnih zagrepčana u zagrebu?????????????????????? zato je bandić i pobjeđivao godinama, jer zagrepčana je jako, jako malo, vjeruj mi.

ST
starceda
13:19 23.02.2010.

Kerum je pokazao na izborima koliko narod vjeruje političkim strankama i njihovim kandidatima.Sada mu na sve načine podmeću klipove nebi li ga skinuli s vlasti u Splitu jer im je opasna svaka izvanstranačka osoba kojoj se vjeruje i ima podršku većinskog biračkog tijela.

LU
Lujo123
19:56 23.02.2010.

hahahahaha - u njega je Ferari - hahahahahahaha!!!!! Bravo majstore - naprid Split - hahahahaha!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije