Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvodnevni forum

Kerum: Ja i kad spavam razmišljam o gospodarstvu!

kerum
Foto: Nino Strmotić/Pixsell
1/3
21.10.2010.
u 12:12

Gradonačelnik opovrgnuo navode da je član njegove stranke, boksač Marko Tomasović, umiješan u kriminalne radnje.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum opovrgnuo je navode da je hrvatski olimpijac, boksač Marko Tomasović, inače član njegove stranke, upetljan u kriminalne radnje. On je samo dao izjavu, rekao je Kerum, glede incidenta koji se prije nekoliko dana dogodio u hotelu Le Meridien Lav.

Na upit što misli o zahtjevu oporbe za raspisivanje izvanrednih izbora, Kerum je rekao:

– To je njihova stvar. Neka se dogovore. Ja imam dovoljno problema u Gradu s vijećnicima. Još da razmišljam o saborskim mandatima, to mi je previše! Ja i kad spavam razmišljam o gospodarstvu – kazao je gradonačelnik Kerum na upit što mogu učiniti lokalne vlasti glede davanja olakšica gospodarstvenicima.

Na žalost, tvrdi, kod nas se puno priča, a malo radi. Vlada i lokalni političari moraju utjecati na banke da plasiraju novac koji im trenutačno leži. Treba pokrenuti razvoj i investicije, tako se ljudi zapošljavaju.

– Šteta je što novac leži u bankama, istaknuo je Kerum dodajući da zbog toga mnogi projekti nisu pokrenuti. Naši investitori su, upozorio je, zakočeni zbog birokracije. Katastrofa je da se za građevinsku dozvolu čeka pet godina. Investitorima treba ubrzano rješavati papirologiju.

– No, dvije jake stranke u Hrvatskoj shvatile su kako ih nezavisni kandidati mogu ugroziti pa su opet napravile centralizaciju – naglasio je Kerum.

Splitski gradonačelnik pozdravio je kao domaćin sudionike dvodnevnog Foruma jadransko-jonskih gradova koji u Splitu raspravljaju o ulozi lokalnih vlasti u izgradnji kvalitetnijeg života. Istaknuo je da jadransko-jonske gradove pritišću isti problemi, gospodarska kriza i nezaposlenost te kako trebaju tješnje surađivati.

U razgovoru s novinarima Kerum je pak rekao kako je Forum jadransko-jonskih gradova udruga koja bi trebala stvoriti situaciju za suradnjom na više razina. Ali, ništa se, kaže, nije konkretno odradilo. A, on je uvijek za konkretne stvari. Teži da zna što je svrha nečega. Konkretnih stvari po njemu na Forumu nema.  Željko Kerum sutra će biti izabran za predsjednika Foruma jadransko-jonskih gradova za razdoblje 2010-2012.

Komentara 15

LA
lacković
14:43 21.10.2010.

jel se to vlaj ošišo ili mi se samo čini? sad malo pristojnije izgleda, još da mu je sestri naći stilista.

ZM
zmaj5
14:43 21.10.2010.

kerume ti neznaš dvije prosto proširene složiti, a kamoli razmišljati

FR
franc
16:29 21.10.2010.

Kak Kerum tak je razmišljal i Polančec, čak i dok je spal. Dok spiju o svom gospodarstvu i bogatstvu razmišljaju i Šuker, Kosorica, Milinović, Bebić, Sanader i ostali. Jedino Hebrang dok spava razmišlja nekaj drugo : kaj bu se lagal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije