Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OSTAJEMO U POLITICI'

Kerum iz Rogoznice: Đogaš je veći ljevičar od Puljka, može mu u vijeću prvi dati ruku ako mu fali

Rogoznica: Željko Kerum na konferenciju za novinare došao s električnim golf automobilom
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/7
27.06.2022.
u 12:21

Moj stav se uvijek zna, a činjenica je da su oba kandidata koja idu u drugi krug ljevičari. Sličan im je svjetonazor, ideologija, smatra Kerum

Željko Kerum (HGS) obratio se novinarima u Rogoznici dan nakon što je na izborima pretrpio poraz i smanjio broj mandata u Gradskom vijeću na dva.

– Ovo je poraz Vice Mihanovića, a ne Đogaša ni HDZ-a. On je naivno dao ostavke svojih vijećnika i sada će ih u Gradskom vijeću biti šest jer dva mjesta mora dati koalicijskim partnerima. Pogriješio je maksimalno. Izbori za Gradsko vijeće nisu bili potrebni – rekao je Kerum koji neće u ovom sazivu biti vijećnik već će mjesta prepustiti svojim suradnicima.

– Ljudi koji su izašli glasovali su i izabrali pobjednika. Nadam se da će budući gradonačelnik složiti većinu i da će pokrenut grad Split. Sada neće moći izmišljati prepreke jer nema većinu u Vijeću, njegov marketinški tim sve je isplanirao, u startu su znali da mogu računati na glatku pobjedu. Tu je naivan ispao Vice Mihanović koji je olako dao ostavke gradskih vijećnika pa na kraju polučio jako loš rezultat s obzirom na to da HDZ ima najveći broj glasača u Splitu. Mislim da je Vice veliki gubitnik. Moja stranka ima loš rezultat, očekivali smo tri vijećnika, dobili smo dva. Mi ćemo biti u Gradskom vijeću oporba i korektiv, kritičari koje će kontrolirati javne natječaje, projekte, provedbu... Zahvaljujem svima koji su nam dali podršku. Nismo imali ni jedan jumbo plakat, nismo bili spremni na ovu utrku i rezultat nije tako loš, ostajemo u politici. Pomlađivat ćemo i kadrovski ojačati stranku – rekao je Kerum i dodao da to ne znači njegov dolazak iz politike.

Nije poručio svojim biračima za koga će glasovati u drugom krugu.

– Ne želim nikome odmoći, a htio bih pomoći, zato neću davati izjave na tu temu. Moj stav se uvijek zna, a činjenica je da su oba kandidata koja idu u drugi krug ljevičari. Sličan im je svjetonazor, ideologija. Đogaš je veći ljevičar od Puljka, oba su znanstvenici pa neka razgovaraju tko je više znanstvenih radova napravio. Splićani ne vole podmetanja, Puljku afere nisu naškodile. Bude li Puljku nedostajala jedna ruka, prvi koji mu je može dati je Đogaš – rekao je Kerum koji se ipak nada da će u drugom krugu doći do mobilizacije HDZ-ovih glasača.

>> VIDEO Stožer stranke Centar nakon objave prvih rezultata

Ključne riječi

Komentara 7

TI
Tide
13:05 27.06.2022.

Kerum u pravu,hdz je možemo ista ideologija.

ST
Statridar
12:18 27.06.2022.

Koje pameti, potrali te iz sela jer ni ovce nisi znao paziti.

SA
sasoon
12:38 27.06.2022.

Koga briga što pršut na čelu misli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije