Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 7 MJESECI

KB Dubrava otvorena za sve pacijente, danas obrađeno više od 300 pacijenata

KB Dubrava nakon 217 dana otvorila vrata i za pacijente koji nisu COVID bolesnici
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/8
07.06.2021.
u 21:32

"Očekujemo da ako će i biti novih valova, da će oni svaki put biti sve manji i manji. Da neće više biti zatvaranja bolnica", optimističan je pročelnik Poliklinike KB Dubrava Jurica Maraković

KB Dubrava otvorila je vrata i za pacijente koji nisu zaraženi koronavirusom. S radom su krenule sve polikliničke ambulante, dijagnostika i neinvazivne dnevne bolnice, a na preglede su danas naručeni i prvi pacijenti. Odaziv je bio gotovo stopostotan.

''Danas su svi djelatnici KB Dubrava vrlo sretni. Nakon punih 7 mjeseci i 7 dana, konačno smo se otvorili iza ne Covid pacijente. Počele su s radom polikliničke ambulante, dio dnevnih bolnica i dio neinvazivne dijagnostike. Već je obrađeno preko 300 pacijenata'', rekao je pročelnik Poliklinike KB Dubrava Jurica Maraković za RTL.

Maraković podsjeća da kada se KB Dubrava zatvorila za ne Covid bolesnike, druge ustanove su preuzele njihove pacijente. No i oni su otvorili svoje izdvojene polikliničke ambulante u brojnim domovima zdravlja.  ''Broj pacijenata koji nije zbog epidemije obrađen značajno je manji nego da toga nije bilo'', pojašnjava Maraković.

Rekao je i kako je jasno, gledajući valove pandemije i druge zemlje, da cjepivo pomaže.

"Očekujemo da ako će i biti novih valova, da će oni svaki put biti sve manji i manji. Da neće više biti zatvaranja bolnica, nego da će kapaciteti potrebni za covid pacijente biti značajno manji", dodao je.

KB Dubrava nakon 217 dana otvorila vrata i za pacijente koji nisu COVID bolesnici
1/9

 

Ključne riječi

Komentara 1

VL
_________
21:45 07.06.2021.

Znači, sad se smije ući i bez harmonike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije