Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najviše BiH

Susjedima stigle prve doze cjepiva iz Hrvatske

Sarajevo: Masovno cijepljenje građana protiv koronavirusa u dvorani Zetra
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
07.06.2021.
u 21:01

Hrvatska će isporučiti 50.000 doza susjedima, od čega najviše Bosni i Hercegovini

Hrvatska je počela isporučivati 50 tisuća doza cjepiva kao donaciju zemljama u regiji, kako je i bilo najavljeno prije mjesec dana na sjednici Vlade. Riječ je o cjepivu AstraZeneca kojeg je Hrvatska imala najviše u skladištima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Prema informacijama iz Ministarstva zdravstva, u petak se krenulo s isporukom donacija, i to Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Kosovo.

Do 7. lipnja isporučit će im se 50.000 doza cjepiva, od čega 30.000 BiH, a po 10.000 doza Crnoj Gori i Kosovu.

Srbija je prva europska država koja je počela proizvoditi rusko cjepivo Sputnjik V, a prva isporuka očekuje se za desetak dana.Na pokretanju proizvodnje putem videolinka sudjelovali su i predsjednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić. To će cjepivo ispočetka biti namijenjeno potrebama Srbije, a kasnije i za izvoz. U Srbiji se za cijepljenje, uz Sputnjik V, koriste i Pfizer, AstraZeneca i kinesko cjepivo. Rusko će se proizvoditi u Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak, koji će u roku od najviše šest mjeseci proizvesti oko četiri milijuna doza.

Ključne riječi

Komentara 2

AA
aabbcc
07:51 08.06.2021.

Ono što drugi zabranili neki susjedi se časte!

DU
Deleted user
22:18 07.06.2021.

Trenutno je u Bosni broj zaraze 0

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije