Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije prijevara

Kaznu za parkiranje u Osijeku dobio na srpskom, a novac je trebao uplatiti u London

parkiranje
Damir Špehar/PIXSELL
12.10.2017.
u 23:54

– Ništa mi nije bilo jasno i mislio sam da je riječ o lažnom računu – kazao je R. K. iz Livna.

Osječka tvrtka Elektromodul Osijek je R.K. iz Livna na kućnu adresu poslao kaznu zbog neplaćenog parkiranja u Osijeku. 

I u tome ne bi bilo ništa čudno da ta kazna nije bila na srpskom jeziku, a dug se morao uplatiti tvrtki Euro Parking Collection (EPC) preko banke SEB Germany, piše Glas Slavonije

parkiranje
1/12

"Ništa mi nije bilo jasno"

– Ništa mi nije bilo jasno i mislio sam da je riječ o lažnom računu, iako mi je iznos s kamatama za koji me se tereti bio prihvatljiv. Naime, osim što trebam platiti nekoj inozemnoj banci, sve je na obavijesti na kojoj stoji logotip osječkog Elektromodula bilo ispisano na srpskom jeziku – rekao je R.K. te dodao da je znao da nije platio parkiranje u Osijeku, ali zbog jezika kojim je bila napisana kazna sumnjao je da se radi o prijevari. 

No, prijevare nije bilo. Direktorica Elektromodula Ana Kocelj objasnila je da je ta tvrtka zaključila ugovor s tvrtkom EPC, čije je sjedište doista u Londonu, a za osječku tvrtku traži vlasnike vozila u drugim državama i šalje obavijesti o dugovanju.  – Nije nikakva prijevara, no znamo da je tekst koji je poslan korisnicima u BiH na ekavici. Sad je prilagođen hrvatskom jeziku, a prije je prijevod išao odvjetniku, i to pogreškom na srpskom jeziku, što je sada ispravljeno – kazala je Kocelj.

POGLEDAJTE VIDEO: Top 10 najjeftinijih rabljenih automobila

Komentara 108

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:39 13.10.2017.

A lova u london karađorđevićima, krasna neka gradska uprava, svetska na nivou, uostalom koje su ovi skojevci lopine nebi se nimalo začudio da je lovica tozi sjela na račun.

KA
kajinx
01:24 13.10.2017.

Čuj nije prevara! Ovo ne postoji nigdje na svijetu. Gdje je Hrvatsko Pravosuđe. Plenkoviću zašto to dozvoliš, da je London gazda u tvom dvorištu. Predsjednica Hrvatske, brani Hrvatsku.

DO
domxerex
02:13 13.10.2017.

U gradu Osijeku nazivno je gradonačelnik Ivica Vrkić ali strvarno je Biljana Borzan koja vedri i oblači i dovlači samo svoje pouzdano i provjerene po nacionalnom ključu. Kod nje nema mjesta za ustaše (čitaj hrvate) - prava žestoka SDPJ-ovka. Čak je i Alena Prnjata najurila jer nije po njezinoj volji (musliman). Damir Taslidžić (čitaj elektromodul) je vjerojatno jedno vrijeme bio jedan od većih financijera SDPJ-a u Osijeku. Otud i produljenje ugovora o naplati parkiranja. Zanimljivo je da se gospodin razdjelnik (čitaj Ivan Vrdoljak) svpjedobno posvađao sa dotičnim gospodinom vjerojatno zbog naplate parkiranja (čitaj neplaćanja parkiranja) i čak javno obećao kako će ga najuriti iz grada i oduzeti mu naplatu parkiranja. Ali nije ispunio obećanje. Uostalom kakav je to političar koji ne obećava. Puno toga što je kao čidno ustvari nije nimalo čudno ako pogledate pozadinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije