Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kaznu za parkiranje u Osijeku dobio na srpskom, a novac je trebao uplatiti u London

– Ništa mi nije bilo jasno i mislio sam da je riječ o lažnom računu – kazao je R. K. iz Livna.
12. listopada 2017. u 23:54 108 komentara 34154 prikaza
parkiranje
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Osječka tvrtka Elektromodul Osijek je R.K. iz Livna na kućnu adresu poslao kaznu zbog neplaćenog parkiranja u Osijeku. 

policija ZARADIO NIZ PRIJAVA Preticao preko pune crte pa policiji bježao i pješice

I u tome ne bi bilo ništa čudno da ta kazna nije bila na srpskom jeziku, a dug se morao uplatiti tvrtki Euro Parking Collection (EPC) preko banke SEB Germany, piše Glas Slavonije

parkiranje
1 / 12
Nepropisno parkiranje Agrokorovih dobavljača

"Ništa mi nije bilo jasno"

– Ništa mi nije bilo jasno i mislio sam da je riječ o lažnom računu, iako mi je iznos s kamatama za koji me se tereti bio prihvatljiv. Naime, osim što trebam platiti nekoj inozemnoj banci, sve je na obavijesti na kojoj stoji logotip osječkog Elektromodula bilo ispisano na srpskom jeziku – rekao je R.K. te dodao da je znao da nije platio parkiranje u Osijeku, ali zbog jezika kojim je bila napisana kazna sumnjao je da se radi o prijevari. 

HIT PORUKA Mlada vozačica na originalan način zamolila za strpljenje

No, prijevare nije bilo. Direktorica Elektromodula Ana Kocelj objasnila je da je ta tvrtka zaključila ugovor s tvrtkom EPC, čije je sjedište doista u Londonu, a za osječku tvrtku traži vlasnike vozila u drugim državama i šalje obavijesti o dugovanju.  – Nije nikakva prijevara, no znamo da je tekst koji je poslan korisnicima u BiH na ekavici. Sad je prilagođen hrvatskom jeziku, a prije je prijevod išao odvjetniku, i to pogreškom na srpskom jeziku, što je sada ispravljeno – kazala je Kocelj.

POGLEDAJTE VIDEO: Top 10 najjeftinijih rabljenih automobila

[video: 21978 / Top 10 najjeftinijih rabljenih automobila] parkiranje Kakvo parkiranje Audijem prepriječio put tramvaju pa ga podignuli i pomaknuli Bezobrazno Pogledajte kako se parkirao ovaj diplomat parking snalažljiv Je li ovo najsebičniji vozač na svijetu?

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar mileudarcina 1
  mileudarcina 1:

  A lova u london karađorđevićima, krasna neka gradska uprava, svetska na nivou, uostalom koje su ovi skojevci lopine nebi se nimalo začudio da je lovica tozi sjela na račun.

 • kajinx:

  Čuj nije prevara! Ovo ne postoji nigdje na svijetu. Gdje je Hrvatsko Pravosuđe. Plenkoviću zašto to dozvoliš, da je London gazda u tvom dvorištu. Predsjednica Hrvatske, brani Hrvatsku.

 • domxerex:

  U gradu Osijeku nazivno je gradonačelnik Ivica Vrkić ali strvarno je Biljana Borzan koja vedri i oblači i dovlači samo svoje pouzdano i provjerene po nacionalnom ključu. Kod nje nema mjesta za ustaše (čitaj hrvate) - prava žestoka SDPJ-ovka. Čak ... prikaži još! je i Alena Prnjata najurila jer nije po njezinoj volji (musliman). Damir Taslidžić (čitaj elektromodul) je vjerojatno jedno vrijeme bio jedan od većih financijera SDPJ-a u Osijeku. Otud i produljenje ugovora o naplati parkiranja. Zanimljivo je da se gospodin razdjelnik (čitaj Ivan Vrdoljak) svpjedobno posvađao sa dotičnim gospodinom vjerojatno zbog naplate parkiranja (čitaj neplaćanja parkiranja) i čak javno obećao kako će ga najuriti iz grada i oduzeti mu naplatu parkiranja. Ali nije ispunio obećanje. Uostalom kakav je to političar koji ne obećava. Puno toga što je kao čidno ustvari nije nimalo čudno ako pogledate pozadinu.