Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prihvaćena žalba

Kazimir Bačić pušten iz pritvora, pa došao na HRT. Odvjetnik: Još uvijek je u radnom odnosu

Kazimir Bačić
Marko Prpic/PIXSELL
19.10.2021.
u 10:23

Dan nakon što je pušten iz Remetinca Bačić je, kako je potvrdio njegov odvjetnik Stanić, došao na HRT, jer iako je razriješen dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a, još je uvijek u radnom odnosu na HRT-u pa stoga ima zakonsku obvezu pojaviti se na poslu.

Kazimir Bačić, bivši glavni ravnatelj HRT-a koji je uhićen prije nekoliko mjeseci te pritvoren, u ponedjeljak navečer pušten je iz Remetinca, potvrdio je jedan od njegovih branitelja Ivan Stanić.

Istražni zatvor Bačiću je bio određen zbog opasnosti od ponavljanja djela te zadnji put produljen za oko mjesec dana. Na tu odluku njegova obrana se žalila, smatrajući da više ne vrijede okolnosti zbog kojih je Bačiću istražni zatvor bio određen jer je on u međuvremenu razriješen dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a.

Kada je bio uhićen, Bačiću je istražni zatvor bio određen i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a kako su svi svjedoci u međuvremenu ispitani, prestala je vrijediti ta zakonska osnova za određivanje istražnog zatvora.

Dan nakon što je pušten iz Remetinca, Bačić je, kako je potvrdio njegov odvjetnik Stanić, došao na HRT jer, iako je razriješen dužnosti, još je uvijek u radnom odnosu na HRT-u pa stoga ima zakonsku obvezu pojaviti se na poslu.

Osim Bačića iz Remetinca je u ponedjeljak navečer pušten i poduzetnik Milan Lončarić koji je bio uhićen s Bačićem. Njih su dvojica bila uhićena u sklopu policijsko-uskočke akcije koja se bavi istragom načina na koji je Milan Bandić, sada pokojni gradonačelnik Zagreba, upravljao gradom. Prema sumnjama Uskoka, Lončarić je Bandiću trebao dati 50 tisuća eura kako bi mu Bandić pomogao u sređivanju dozvola oko nekih njegovih projekata, a Bačić je bio, kako se sumnja, neka vrsta posrednika u tom poslu, odnosno prenosio je novac. 

Video – Uhićenja u Zagrebu: USKOK istražuje i neke suradnike pokojnog Milana Bandića te glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića

Komentara 45

Avatar southman
southman
10:44 19.10.2021.

Što ga napadate. Čovjek došao po otpremninu.

PO
poluprovokator
10:28 19.10.2021.

Kakav to sudac nije dao zabranu prilaska mjestu zlocina? Jasno je da samom pojavom tamo utječe na svjedoke... Samo kod nas.

Avatar anlaser
anlaser
11:02 19.10.2021.

Nitko ga se nije sjetio suspendirati ili dati izvanredan otkaz zbog narušavanja ugleda poslodavca ili nezakonitih radnji . I on dođe "raditi" ? Boga mi ima obraz kao džon !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije