Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ZAHTJEV USKOK-a

Bačiću i Lončariću produljen istražni zatvor za još mjesec dana

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
30.09.2021.
u 15:25

Njih su dvojica uhićena zbog sumnje na gospodarski kriminal, a USKOK sumnjiči Bačića da je bio posrednik između Milana Bandića

Kazimiru Bačiću, bivšem glavnom ravnatelju  HRT-a i poduzetniku Milanu Lončariću, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu, jučer je na zahtjev USKOK-a, produljio istražni zatvor za još mjesec dana. Obojica su uhićena koncem lipnja, a istražni zatvor im je produljen zbog opasnosti od ponavljanja djela. 

Njih su dvojica uhićena zbog sumnje na gospodarski kriminal, a USKOK sumnjiči Bačića da je bio posrednik između Milana Bandića, sada pokojnog gradonačelnika Zagreba i poduzetnika Milana Lončarića. Prema sumnjama USKOK-a, Bačić je Bandiću nosio 50.000 eura mita od Lončarića, a za uzvrat je od Lončarića dobio stan vrijedan milijun kuna.

Nakon što je Bandić dobio novac, pomogao je, kako se sumnja, Lončariću oko sređivanja dozvola za njegov građevinski projekt  Vrtovi svjetla na prostoru bivšeg TEŽ-a. Kada su uhićeni, Bačić je bio pritvoren zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, dok je prijedlog da ga se pritvori i zbog opasnosti od ponavljanja djela, odbijen. USKOK se tada žalio, a žalba im je prihvaćena, pa su Bačić i Lončarić iza rešetaka već četiri mjeseca.

U međuvremenu, Bačić je i razriješen dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a,  te je raspisan novi natječaj, koji će po svemu sudeći biti poništen jer se nije poštivala zakonska procedura koja proizlazi iz Zakona o pravima branitelja. 

>> VIDEO Stožer donio osam novih odluka: Provjerite koje su sve promjene


 

Komentara 1

ST
strahimir
15:56 30.09.2021.

A kada će se pritvoriti veći kriminalci i zlotvori kao galić i radman koji su pljačkali HRT i od toga napravili srpski RT.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije