Naslovnica Vijesti Hrvatska

Katolička scena u raljama Stabilnosti

Sjajno zamišljena igra dobrog i lošeg policajca, ali pritom na umu treba imati jednu stvar - dobar i loš policajac hine različitost, ali su na istoj strani.
10. veljače 2019. u 11:14 26 komentara 2500 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Medijsko izvještavanje o navodnom velikom raskolu na katoličkoj aktivističkoj sceni, a u stvari manjem potresu, poklopilo se sa saborskom raspravom o reviziji tzv. Vatikanskih ugovora. Andrej Plenković pred europske, predsjedničke i parlamentarne izbore nastoji ponovno pozicionirati HDZ kao velikog zaštitnika Crkve i kršćanskih vrijednosti, a u tome mu pomaže lijevi dio opozicije koji na niskim strastima i napadima na Crkvu želi mobilizirati svoje birače. Sjajno zamišljena igra dobrog i lošeg policajca, ali pritom na umu treba imati jednu stvar - dobar i loš policajac hine različitost, ali su na istoj strani.

Vladika bački Irinej REAGIRAO NA PISMO Oštar odgovor SPC-a: 'Dokažite da među vama nema ustaša'

Tzv. kulturnjaci prosvjedovali su protiv nepostojećih rezova u kulturi. Traže stalno zaposlenje, fiksno radno vrijeme, radnu i socijalnu sigurnost te obnovu prostora za kulturnu djelatnost - od razine gradskih četvrti do velikih kulturnih institucija. Opće je poznato da su najveća imena svjetske umjetnosti u stvari bili državni službenici s radnim vremenom 8-16 h pa bismo valjda zato kulturu trebali razvijati u tom smjeru.

Bračni par Topčić ZAKLADA RHEMA Zaokret na vjerskoj sceni: 'Mi nismo katolibani, vraćamo se evangelizaciji i mladima'

Njemačka je za dlaku izbjegla tehničku recesiju, ali zato Italiji to nije pošlo za rukom. Uz Talijane, Španjolci čija manjinska socijalistička vlada povećava javnu potrošnju i deficit proračuna najveća su ugroza za eurozonu koja je još uvijek ranjena od posljednje globalne recesije. Hrvatska pod vodstvom Andreja Plenkovića juri u eurozonu čija je budućnost upitna. Uđemo li prije nove recesije, izvjesno je da ćemo morati sudjelovati u izvlačenju Talijana i Španjolaca iz blata.

Pogledajte video komentar našeg kolumnista Mate Mijića!

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar Obama
  Obama:

  Za HDZ-ovce je vjera bitna samo pred izbore, a poslije je dokazano nebitna.

 • Deleted user:

  Katolička crkva bi morala izopćiti one koji su nametnuli istanbulsku i marakešku. Biskupi jeste li svijesni kako je narodu gledat da tijelo kristovo dajete onima koji su protiv Krista.

 • Avatar Robinzon
  Robinzon:

  Niti jednoj državi Hrvatska nije platila da ju prizna osim Vatikanu.