Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruge poručuju:
Povratak na članak

Katolici neće u školama učiti "ja sam muškarac s vaginom"

To je nagovijestio kardinal Bozanić koji je citirao papu s nedavne audijencije na kojoj je govoreći hrvatskim hodočasnicima naglasio važnost obitelji

Komentari 44

RE
reason
12:49 12.11.2012.

Eh kad bi se te udruge potrudile malo educirati i shvatiti što to znaći imati jedan rod, drugi spol, što je to i koliko je teško biti transseksualac, shvatiti da su i oni dio obitelji, možda njihove obitelji ali d straha zbog njihovog primitivizma i osude nikada neće moći sebi pomoći... gade mi se oni koji se pozivaju na vjeru i crkvu a veze nemaju s njenim temeljnim načelima.

VL
Avatar abakus
abakus
13:08 12.11.2012.

U ovom tzv. zdravstvenom programu kojim se na "mala vrata" i preko "pranja zubića" u škole zapravo uvodi spolni program "Foruma za slobodu odgoja" nisu problematični samo dijelovi o rodu, već i to što se djecu poučava kontracepciji i pobačaju. Kompletan taj dio o spolnom (ne)odgoju treba izbaciti iz programa ili ga učiniti izbornim (pa tko želi da mu djeca to slušaju neka samo izvoli), a pranje zubića i staove o prehrani mogu slobodno ostaviti.

VL
Avatar abakus
abakus
13:09 12.11.2012.

U svakom slučaju, ostane li ovakav program u školama, moja djeca na sate SRZ-a na kojima će se ove teme predavati jednostavno neće ići. Točka.

VL
Avatar Bud Humski
Bud Humski
13:11 12.11.2012.

Do sada sam mislio da ce nekontrolirana islamska imigracija biti definitivan kraj za Evropu. Gledajuci iz dana u dan u kojem smjeru nas vodi pomahnitala ljevicarska "inteligencija", sve sam uvjereniji da je islam jedini spas za Evropu. Jovanovic i ostali kreatori Sodome i Gomore bi u islamskim drzavama bili javno kamenovani. Protiv radikalizma se mozes boriti samo radikalizmom.

VL
HR
hrkomentar
13:13 12.11.2012.

Ne znam da li katoličke udruge imaju pravo ili ne po pitanju onoga što zagovaraju i o tome se ne bih izjašnjavao. No ono što zastrašuje, jest svakako razina netolerancije i svojevrsne mržnje koja se iskazuje prema pravu svakog pojedinca i društvenih skupina da iskažu svoje mišljenje. Mislim da tu već ima posla za državno odvjetništvo da postupi po Zakonu o sprečavanju diskriminacije. Npr. u subotu čitamo razmišljanja Vinka Filipovića, predstavnice Foruma za slobodu odgoja i neke komentatorice koji preporučuju katoličkim udrugama da ako im ne odgovora što se radi u javnim školama „neka osnuju svoje katoličke škole“. Filipović čak uskraćuje pravo katoličkim udrugama da iskazuju javno svoje mišljenje. Mislim da je to mržnja i diskriminacija i da bi to već bio posao za državnog odvjetnika.

VL
HR
hrkomentar
13:13 12.11.2012.

Jer na primjer, zamislite kako bi zvučalo da netko homoseksualnim osobama koje traže jednakost npr. kaže „ako vam ne odgovara naše poduzeće u kojem nemate prava osnujte svoje poduzeće“ ili npr. pripadnicima neke društvene skupine, „ako vam ne odgovara što npr. srbi ne mogu ići u javu školu“ nitko vam ne brani da osnujete svoju školu. Za mene je to čista diskriminacija.

VL
DU
Deleted user
13:19 12.11.2012.

oni bi trebali učiti o ljudima bez mozga

VL
OG
Oger
13:19 12.11.2012.

12.11.2012. u 13:13h hrkomentar je napisao/la: Daj procitaj sto si tu sve napisao, mozda se onda zamislis nad tvojim I i znanjem.

VL
LU
luxmaximus
13:24 12.11.2012.

Da se svi razumijemo: našu djecu odgajamo mi, roditelji, i nema te vlade i države koja ima pravo to nam uzeti iz ruku. Hrvatski obrazovni sustav ima smisla i održiv je samo onda ako pomaže u odgoju djece, a nikako ako preodgaja našu djecu. Znamo svi jako dobro što je zdravo i poželjno ponašanje, a što je bolesno i nepoželjno ponašanje, i oko toga ne želim da mi itko pere mozak, ni meni, ni mojima.

VL
JA
james49
13:40 12.11.2012.

Katolička i sve druge crkve imaju pravo osnivati škole pa neka onda u njima provode nastavu koja je njima voljna i čista

VL
TA
tamaris
13:41 12.11.2012.

Neki bi htjeli ovu inicijativu strpati u koš homofobije. Dakle, daleko bilo od katolika da linčuju homoseksualce i sl., svatko sam bira što će učiniti od sebe, tu nam je dana sloboda izbora. Ali ne može nam se nametati da svoju djecu učimo da je homoseksualnost normalna. Homosesulaci bi očajnički htjeli potvrdu svog izbora kao ispravnog, ali, ma koliko se pokušalo vikati na sunce da ono nije vruće, ono i dalje ostaje nepromiejenjeno. Dakle, ma koliko homoseksualci vikali da je njihovo ponašanje normalno, priroda ih niječe. Iako je takvo ponašanje prisutno, nije obrazac ponašanja za koji možemo reći/učiti svoju djecu da je poželjan, ispravan i da je po mjeri čovjeka. Čovjek je tu kao muško i žensko, a ne kao sami muškarci ili same žene. Dakle, ili hetero ili samac. Ako netko odabere homo, ne treba ga zbog toga linčovati, ali ne može mi djecu učiti da je njegov obrazac ponašanja ispravan. Granice se moraju postaviti. Ono što je dobro, što je po mjeri čovjeka, a što nije i što mu šteti. Homoseksualci govoreći kako je ispravno ono što čine najviše zasljepljuju - sami sebe i sami sebe psiho-fizički strovaljuju.

VL
DU
Deleted user
13:49 12.11.2012.

ma neće meni Jovanović i HNS-ovci, te neki SDp-ovci propisivati kaj je normalno, a kaj nije. Ak se oni međusbno vole nek te svoje muško-muško i žensko-ženske ljubavi njeguju doma, a ne mene i djecu uvjeravati da je to normalno. Intimnost u javnosti i između muškarca i žene nije lijepo vidjeti (jer je to intimnost), a kamoli nešto neprirodno kao istospolnost. Nemam ništa protiv tih ljudi, ali nek to drže doma i nek ne diskriminiraju nas većinu i da nam naturaju svoj svjetonazor.

VL
TE
Teressa
13:55 12.11.2012.

Strašno. Ponovno crkva. Ovaj puta u obrazovanje. Uvođenje zdravstvenog odgoja je valjda prestrašno za poimanje uzvišenih nam svećenika. Jer zašto bi pobogu dijete znalo da se tumor mora odstraniti, naravno da je logičnije da kleči u crkvi i moli da mu bog makne tumor. Karikirano. I ta srajna s homoseksualnošću, ma tko to više puši uopće? Osim onih kojima je crkva isprala mozgove. Ja recimo želim da moje dijete zna da postoje ljudi drugačijih seksualnih sklonosti ali da zato nisu niti bolesni, niti manje vrijedni i da ih treba poštivati onakvima kakvi jesu. Ajd razapnite me sad.

VL
55
55
13:58 12.11.2012.

Drug Jovanovic nebi rekao da zeli dobro Hrvatskoj i njenim gradjanima. Pa ako nemozes nekoga da pobijedis normalno onda ima i drugi metoda. Uz podrsku drugova on to vjesto radi. Sada se mnogi pitaju zasto, a nepitaju se ko jee njega postavio da to radi. Mnogi od vas koji ponekada i progledate ali ope slabo vidite. Mozda ali kada bude kasno.

VL
Avatar abakus
abakus
14:02 12.11.2012.

Teressa Postoji jednostavno rješenje: ovaj predmet treba uvesti kao izborni. Pa šalji svoju djecu na njega ako želiš.

VL
Avatar broz
broz
14:02 12.11.2012.

Moj kćerka neće sigurno tako učiti,a i noviju hrvatsku povijest će učiti doma,od svog oca,a u školi mora samo ono što joj je dobro za ocjenu.

VL
Avatar Zrinski10
Zrinski10
14:04 12.11.2012.

Ja bih upitao gosn Jovanovića kako to da mu smeta kad se oglase katoličke udruge po pitanju školstva dok kad se "one" druge oglase to se mora poštivati i respektirati jer su one kao napredne i europske.

VL
Avatar broz
broz
14:06 12.11.2012.

"abakus",to je to ili smo još možda nešto dužni EU?Tko zna što smo sve potpisali u tim njihovim poglavljima.

VL
DU
Deleted user
14:07 12.11.2012.

Svi" muski" koji imaju menstruaciju mogu vrlo jeftino dobiti tampone u Moskvi. Fala Putinu i Rusima u ispravnom putu i ocuvanju svete obitelji.Spasiba.

VL
KO
koni
12:41 12.11.2012.

Svaka obitelj je jednako važna , bez obzira da li je katolička, protestantska, ateistička , muslimanska itd. A što se tiče predmeta u školi , njih određuje Ministarstvo. Crkva i država su odvojene.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.