Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KAO RATNO POPRIŠTE'

Katastrofalne posljedice poplave u Brazilu: Broj poginulih se popeo na 152, još je 165 nestalih

FILE PHOTO: Funeral for flood victims in Petropolis
Foto: RICARDO MORAES/REUTERS
1/3
20.02.2022.
u 20:19

Broj nestalih je manji kako se pronalaze trupla stradalih i poneki preživjeli, ali konačan broj žrtava, koji je i dalje u porastu, ostaje neizvjestan

Broj žrtava bujične poplave i odrona koji su poharali brazilski grad Petropolis nakon obilnih oborina popeo se na 152, priopćile su vlasti u nedjelju.

Spasioci i stanovnici nastavljaju potragu za nestalima bušeći naslage blata i šute u tome gradu sa 300.000 stanovnika na jugoistoku zemlje, koji je brazilski predsjednik Jair Bolsonaro opisao kao "ratno poprište".

Policija navodi da se 165 osoba još vode kao nestale nakon oluje u utorak. Malo je nade da je netko preživio pod zemljom i ruševinama, objavile su vlasti.

Broj nestalih je manji kako se pronalaze trupla stradalih i poneki preživjeli, ali konačan broj žrtava, koji je i dalje u porastu, ostaje neizvjestan.

Dosad su identificirana 124 tijela, među njima 28 djece.

Papa Franjo je u nedjelju uputio izraze sućuti obiteljima žrtava nakon molitve Angelusa na Trgu svetog Petra u Vatikanu.

"Izražavam blizinu svima koji su ovih dana pogođeni prirodnim katastrofama", rekao je spomenuvši "opustošeni" Petropolis i Madagaskar, koji su nedavno poharali smrtonosni cikloni.

"Gospodine, primi mrtve u svoj mir, ojačaj članove njihovih obitelji i podupri one koji im pomažu", dodao je.

Silovita oluja koja je u utorak zahvatila Petropolis, 60 km sjeverno od Rio de Janeira, posljednja je u nizu smrtonosnih kišnih oluja koje su pogodile Brazil i za koje stručnjaci misle da ih pogoršavaju klimatske promjene.

U posljednja tri mjeseca više od 200 ljudi je poginulo u bujičnim poplavama, uglavnom u državama Sao Paulu, na jugoistoku i u Bahiji, na sjeveroistoku te u Petropolisu.

>> VIDEO Jaka oluja zahvatila Njemačku: Poplavljena hamburška tržnica, hitne službe imale više od 100 intervencija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije