Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodsko kolo

Katarina Štivičić najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji

Katarina Šimičić (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/6
11.06.2012.
u 12:29

U sklopu smotre folklora Brodsko kolo održan je izbor za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji. Prvo mjesto i laskavu titulu za 2012.godinu osvojila je Katarina Štivičić iz Kaniže pokraj Slavonskog Broda.

Komentara 6

OB
-obrisani-
14:10 11.06.2012.

I zaboravih, uskoro se bliži i okrugla obljetnica, 50. "Brodsko kolo"! Mislim da nema boljeg povoda za prilog o ovoj smotri od ovoga! Dakle, gospodo, red je na vama!

OB
-obrisani-
13:51 11.06.2012.

Nema šta, cura je, kao i sve ostale, lijepa, kao i narodna nošnja koju nosi! Jedino, bilo bi lijepo i kad bi oni koji sastavljaju tekstove u VL konačno naučili i ponešto pravopisa, i prestali pisati S. Brod jer se NIKADA tako nije pisalo! Za neupućene, ispravno bi bilo Slav. Brod, a nije loše ni Sl. Brod, ...a jedno je vrijeme, preko puta Save, susjedni grad u BiH nosio ime Srpski Brod (kako Srbi svemu što okupiraju dodaju pridjev srpski), sa primjerenom skraćenicom, S. Brod! Dakle nikako, ali maš nikako nije i ne može biti S. Brod! VL ovako pred brođanima, ali i svim iole pismenim ljudima ispada smiješan!

OB
-obrisani-
13:59 11.06.2012.

I za sve koji ne znaju, uključujući (očito!) i VL, Smotra folklora "Brodsko kolo" u Slavonskom Brodu, najstarija je takva smotra u Hrvatskoj jer se kontinuirano održava još od 1963. godine! Uz navedeno, najjača je po ozbiljnosti, profesionalnosti pristupa i i inzistiranju na izvornosti, uz što manje koreografije! A nažalost su mnogo razvikanije i "Vinkovačke jeseni" i "Đakovački vezovi", od kojih "Brodsko kolo" ima mnogo raznovrsniji program, koji se proteže kroz cijelu godinu, održavajući se, kako u samom Slavonskom Brodu, tako i u mnoštvu sela u okolici grada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije