Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nudi politiku nove desnice

Katalonska pobjednica: Čim iziđe za govornicu, postaje zvijer

Foto: Reuters
1/8
24.12.2017.
u 10:33

Prozvali su je “zvijer”, u pozitivnom smislu.

Sljedbenici su joj klicali “presidenta, presidenta” (predsjednica), ali Inés Arrimadas (36), kandidatkinja Građanske stranke (Ciudadanos) koja je s 37 od 135 parlamentarnih mjesta postala najjača stranka u Kataloniji, vjerojatno neće biti nova predsjednica katalonske vlasti iako je španjolski premijer Mariano Rajoy, pravi gubitnik izbora, najavio da će prvo razgovarati upravo s njom.

Inés Arrimadas rođena je 1981. u Jerez de la Fronteri, mjestu u Andaluziji, prava je Katalonka, ali nije za odcjepljenje, nego za veću autonomiju. Diplomirala je pravo i menadžment, govori i piše katalonski, engleski, španjolski, francuski i njemački. Bila je odgovorna za kvalitetu uprave u naftno-kemijskoj tvrtki, a zatim je prešla u tvrtku koja savjetuje javnu upravu. Ušla je u politiku 2011. nakon što je sudjelovala na mitingu stranke Ciudadanos, a 2012. ušla je u katalonski parlament u kojem je glavna oporbenjakinja bivšem predsjedniku Carlosu Puigdemontu.

Prozvali su je “zvijer”, u pozitivnom smislu. I tijekom TV rasprava i u parlamentu njezine su rasprave ocijenjene najvišim ocjenama, a posebno je spretna u snalaženju između desnice i ljevice. Stroga je i rigidna, možda zbog kratkog političkog iskustva ili zbog odvjetničkog obrazovanja, pa ne izaziva simpatiju. Kada govori, želi biti ozbiljna, ne ubacuje uzrečice i ne želi humorom privući simpatiju, već ozbiljnošću pokazati sposobnost. Suparnici kažu da je ona “marioneta koja je naučila četiri slogana”, na što ona odgovara: “Ako se spuštate na razinu osobnog vrijeđanja, to znači da nemate drugih argumenata”.

Arrimadas kaže da ne želi zauvijek biti parlamentarka, nego da će se vratiti u privatni sektor. Nudi politiku nove desnice, ali ne odbacuje ni socijalnu državu i ostalo s ljevice. Kaže da će, ako bude predsjednica, novac koji su separatisti uložili u propagandu uložiti u dječje vrtiće te da je posao glavni problem Katalonije. Inés Arrimadas vjerojatno neće biti predsjednica Katalonije, ali značit će mnogo u španjolskoj politici. 

1/7
Ključne riječi

Komentara 37

Avatar Vukomerec
Vukomerec
14:10 24.12.2017.

Kako je Arrimadas 'prava Katalonka' kada je rođena u Andaluziji 1981., a doselila se u Kataloniju tek 2008. Oboje roditelja su joj iz okolice Salamance u regiji Kastilija i Leon. Sramotno niska razina novinarstva.

DO
domxerex
12:40 24.12.2017.

Hahaha, kako žale svoju jugoslaviju pa sada spašavaju španjolsku. Najveća je ironija što su svi doseljeni kastiljanci i domaće izdajice u kataloniji se okupile upravo pod njene skute. Ona vam je isto govno kao i Opičićka kod nas (samo je mlađa). To vam je doseljena kastiljanka u kataloniji a to je isto kao doseljena srpkinja u hrvatskoj. Doseljeni kastiljanci zagovaraju veliku kastilju pod okriljem španjolske isoto kao što i doseljeni srbi tagovaraju veliku srbiju pod krinkom jugoslovije. To samo naivci i pijanci ne vide. I oni zlonamjeni; okupatori i domaće izdajice.

DU
Deleted user
11:21 24.12.2017.

".. kada govori želi biti ozbiljna ne ubacuje uzrečice " .. ko je ono svaku drugu bacao latinske izreke ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije