Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef EP-a:

'Populisti i nacionalisti troše vrijeme i novac da bi nas podijelili'

Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
21.10.2017.
u 00:20

"Nitko u Europskoj uniji i ne pomišlja kršiti zakone koje su svi prihvatili", rekao je Tajani u društvu španjolskoj kralja

Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani u petak se žestoko obrušio na "one koji siju razdor", u jeku krize između Madrida i katalonskih separatističkih čelnika.

"Kada neki siju razdor i svjesno zanemaruju zakone, moramo upozoriti na važnost vladavine prava", rekao je Antonio Tajani u govoru u Oviedu, na sjeveru Španjolske, u prigodi predaje EU-u nagrade Princeze od Asturije za slogu.

1/25

"Nitko u Europskoj uniji i ne pomišlja kršiti zakone koje su svi prihvatili", dodao je u društvu španjolskoj kralja koji je poslije osudio "neprihvatljiv pokušaj odcjepljenja" Katalonije.

Većina zastupnika u katalonskom parlamentu i katalonska vlada više ne priznaju španjolski Ustavni sud.

"Pravi je čas da se prisjetimo, u ova vremena kada se javljaju uski nacionalistički egoizmi (...), da napredak svih koristi i onima koji najviše pridonose", istaknuo je predsjednik EP-a u govoru koji je popraćen ovacijama.

Katalonski separatisti tvrde da njihova bogata pokrajina plaća previše poreza španjolskoj državi a zauzvrat malo dobiva.

"Ne podižimo granice između Europljana, dodao je Tajani. Mogućnost promjene granica dosad se prečesto prikazivala kao čarobni lijek, a pretvarala se u beskrajni kaos".

1/25

"U Europi postoje populisti i nacionalisti koji troše vrijeme i novac da bi nas podijelili. Bilo bi im bolje da rade na slozi", zaključio je europski čelnik.

Predsjednik EK-a Jean-Claude Juncker podsjetio je u svom nastupu da "nam vladavina prava (...) omogućuje da živimo zajedno u skladnom suživotu i u poštovanju razlika".

Komentara 2

ST
stomugromova
06:59 21.10.2017.

Tajani korisati priliku i napada nacionaliste i takozvane populiste da bi prodao korporativnu diktaturu.On je svoju državu odavno prodao vragu.Interesantno kako ne spominje svog mentora Soroša,čiju dogmu uvoza muslimanskih migranata provodi zdušno,iako je isti također podupirao neovinsnost Katalonije u ciljuu stvaranja kaosa u EU.Licemjerje,blasfemija i manipulacija na svakom koraku.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:18 21.10.2017.

Tako je i Milosevic pricao 90-tih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije