Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SHOW MUST GO ON

Karneval u Riju ide dalje unatoč recesiji

03.02.2009.
u 12:15

U Rio de Janeiru traju pripreme za najpoznatiji i najluđi karneval na svijetu, koji svake godine na ulice grada izvede milijune ljudi. Tijekom veljače cijeli Brazil "pleše" s Rijom koji je tada, barem tako tvrde domaćini, središte svijeta.

Karneval nije novac već zabava
Ipak, globalna ekonomska kriza malo je poremetila i karnevalsku priču. Hoteli bilježe pad noćenja od čak 20 posto u odnosu na prošle godine, škole sambe koje pred karneval tradicionalno popune svoje tečajeve strancima koji za nekoliko dana žele naučiti osnove sambe ili barem se ponašati u povorci također bilježe slabije rezultate.

Međutim, organizatori su uvjereni da spektakl neće ni ovaj put izostati. Svjesni da će broj stranih gostiju biti manji, ali zato Brazilci neće podbaciti jer karneval nije vezan uz novac već uz muziku, slavlje, kostime i strastvenu brazilsku želju za zabavom, poruka je iz Rija.

'Nije u šoldima sve'
Zato nema sumnje da će se ove godine ulicama Rija odvijati pravi spektakl s milijunima ljudi koji će u ritmu sambe pokazati da ipak "nije u šoldima sve". Unatoč recesiji, karneval ide dalje jer, kako kažu organizatori, "show must go on".

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije