Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠESTRUKI POČINITELJI

Karlovac - vozaču 60 dana zatvora, vozačici 50

Policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
10.01.2020.
u 14:25

Radi se o osobama koje su višestruki počinitelji prekršaja te su odmah uhićene

Zatvorske kazne od 60 i 50 dana dobili su vozač i vozačica koje je karlovačka policija zatekla jučer na području Karlovca. Muškarac je naknadno osumnjičen i za pokušaj razbojničke krađe.

37-godišnjaka je u četvrtak policija zaustavila te utvrdila kako osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima.

Kako je utvrđeno da se radi o osobi koja je višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“, vozač je uhićen i priveden na nadležni Općinski sud gdje mu je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana.

Ujedno, provedenim kriminalističkim istraživanjem 37-godišnjaka se sumnjiči da je 7. siječnja u trgovačkom centru u gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu, u namjeri otuđenja artikala nasrnuo na zaštitarskog djelatnika koji ga je pokušao spriječiti da otuđi artikle.

Tom prilikom 37-godišnjak je ispustio artikle i udaljio se u nepoznatom pravcu. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojničke krađe u pokušaju, protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava.

Istog dana je, na nerazvrstanoj cesti u mjestu Kamensko, na karlovačkom području 34-godišnjakinja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te zbog neprilagođene brzine i nedovoljnog vozačkog znanja sletjela van kolnika u odvodni kanal i lakše se ozlijedila.

Kako je utvrđeno da se radi o osobi koja je višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“, vozačica je uhićena, a danas tijekom dana (petak) uz optužni prijedlog privedena na nadležni Općinski sud gdje joj je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena kazna zatvora u trajanju od 50 dana.

Komentara 1

GE
generacija57
14:57 10.01.2020.

Bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije