Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pola milijuna kuna

Karlovac izdvojio novac za medicinsku opremu, beskućnike i socijalno ugrožene

U udruzi Kamensko šivaju zaštitne maske
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
26.03.2020.
u 16:22

U proračunu Grada rezervirano je i 100.000 kuna za socijalnu samoposlugu koja djeluje u okviru Gradskog društva Crveni križ Karlovac i Udrugu Milosrđe – Centar za beskućnike.

Grad Karlovac je u okviru svog proračuna rezervirao i stavio na raspolaganje Karlovačkoj županiji 500.000 kuna za nabavu medicinske i zaštitne opreme, poručili su iz Grada.

U proračunu Grada rezervirano je i 100.000 kuna za socijalnu samoposlugu koja djeluje u okviru Gradskog društva Crveni križ Karlovac i Udrugu Milosrđe – Centar za beskućnike.

- Do sada je u tu svrhu utrošeno 35.000 kuna. Briga za naše najugroženije skupine društva i besplatna podjela osnovnih prehrambenih artikala i higijenskih potrepština najugroženijim skupinama društva ključna je ovim izvanrednim trenucima te se istovremeno u cijelosti provodi gradski socijalni program. Važan segment u ovoj situaciji su i donatori prehrambenih namirnica te ovim putem zahvaljujemo tvrtkama PPK, Žitoproizvod i OPG-u Stanar koji su se posljednjih dana angažirali i donirali svoje proizvode – poručili su iz Grada Karlovca.

Javno zahvaljuju i Karlovčaninu Karlu Sabolicu iz Frankfurta koji je donirao 37.750 kuna Gradu Karlovcu, a na njegov zahtjev novac će biti proslijeđen za pomoć Općoj bolnici Karlovac. Grad Karlovac se solidarizirao i sa Zagrepčanima čija je imovina stradala u potresu, pa je odlukom gradonačelnika Damira Mandića iz proračunskih sredstava izdvojeno 50.000 kuna za isplatu pomoći za akciju „Zajedno za Zagreb“, a u svrhu sanacije velikih šteta na stambenim objektima, bolnicama i školama te ostalih posljedica potresa u gradu Zagrebu i okolici. Financijska sredstva uplaćena su u Državni proračun Republike Hrvatske.

- Grad Karlovac donio je niz mjera s ciljem da se pomogne gospodarstvu i građanima s obzirom na trenutnu situaciju širenja zaraze koronavirusa koja je pogodila ne samo našu zemlju, već i zemlje diljem svijeta. Stoga je primarni cilj zdravlje svakog pojedinca i cijele zajednice kao i unaprijediti postojeće kapacitete za pripremu i odgovor na iznenadne izazove kako bi se spriječile zdravstvene
posljedice. Kako bi zajedno ostvarili podršku svim našim građanima i ovim putem pozivamo Karlovčanke i Karlovčane da budu odgovorni te čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih – poručuju iz Grada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije