Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Karlovac izdvojio novac za medicinsku opremu, beskućnike i socijalno ugrožene

U proračunu Grada rezervirano je i 100.000 kuna za socijalnu samoposlugu koja djeluje u okviru Gradskog društva Crveni križ Karlovac i Udrugu Milosrđe – Centar za beskućnike.
26. ožujka 2020. u 16:22 0 komentara 101 prikaza
U udruzi Kamensko šivaju zaštitne maske
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Grad Karlovac je u okviru svog proračuna rezervirao i stavio na raspolaganje Karlovačkoj županiji 500.000 kuna za nabavu medicinske i zaštitne opreme, poručili su iz Grada.

Konferencija Nacionalnog stozera civilne zastite 260320 NACIONALNI STOŽER Novih 14 zaraženih, ukupno 495 slučajeva. Moguće otvaranje nekih trgovina na tržnicama

U proračunu Grada rezervirano je i 100.000 kuna za socijalnu samoposlugu koja djeluje u okviru Gradskog društva Crveni križ Karlovac i Udrugu Milosrđe – Centar za beskućnike.

- Do sada je u tu svrhu utrošeno 35.000 kuna. Briga za naše najugroženije skupine društva i besplatna podjela osnovnih prehrambenih artikala i higijenskih potrepština najugroženijim skupinama društva ključna je ovim izvanrednim trenucima te se istovremeno u cijelosti provodi gradski socijalni program. Važan segment u ovoj situaciji su i donatori prehrambenih namirnica te ovim putem zahvaljujemo tvrtkama PPK, Žitoproizvod i OPG-u Stanar koji su se posljednjih dana angažirali i donirali svoje proizvode – poručili su iz Grada Karlovca.

Javno zahvaljuju i Karlovčaninu Karlu Sabolicu iz Frankfurta koji je donirao 37.750 kuna Gradu Karlovcu, a na njegov zahtjev novac će biti proslijeđen za pomoć Općoj bolnici Karlovac. Grad Karlovac se solidarizirao i sa Zagrepčanima čija je imovina stradala u potresu, pa je odlukom gradonačelnika Damira Mandića iz proračunskih sredstava izdvojeno 50.000 kuna za isplatu pomoći za akciju „Zajedno za Zagreb“, a u svrhu sanacije velikih šteta na stambenim objektima, bolnicama i školama te ostalih posljedica potresa u gradu Zagrebu i okolici. Financijska sredstva uplaćena su u Državni proračun Republike Hrvatske.

Odgovaraju na prozivke 'Ne radi se o barikadama, samo kontroliramo propusnice'

- Grad Karlovac donio je niz mjera s ciljem da se pomogne gospodarstvu i građanima s obzirom na trenutnu situaciju širenja zaraze koronavirusa koja je pogodila ne samo našu zemlju, već i zemlje diljem svijeta. Stoga je primarni cilj zdravlje svakog pojedinca i cijele zajednice kao i unaprijediti postojeće kapacitete za pripremu i odgovor na iznenadne izazove kako bi se spriječile zdravstvene
posljedice. Kako bi zajedno ostvarili podršku svim našim građanima i ovim putem pozivamo Karlovčanke i Karlovčane da budu odgovorni te čuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih – poručuju iz Grada.

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.