Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlasnica mjenjačnice

Karina Zamuda nakon obavijesnog razgovora puštena na slobodu

karina zamuda (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/5
10.07.2012.
u 08:02

– Selom kolaju razni tračevi, a crkva je zadnje mjesto na koje bi se odbjegla obratila. To sam rekao i policiji – kaže župnik Logožar

Karina Zamuda (35), vlasnica mjenjačnice Karina u Štrigovi, za kojom je prije tjedan dana raspisana potjera, vratila se kući! Nakon što se danas oko 5.30 sati pojavila na graničnom prijelazu sa Slovenijom, policija ju je prepratila do policijske postaje u Štrigovi na obavijesni razgovor. Kako neslužbeno doznajemo, rekla je da je bila u Kanadi, a kad je čula da ju traže, odlučila se vratiti kako bi "raščistila cijelu situaciju". Nakon obavijesnog razgovora, oko 12.30 sati puštena je na slobodu.

Mene će zadnjeg zvati

- S tom mjenjačnicom nisam imao posla. To sam rekao i policiji koja je došla k meni na razgovor - kaže štrigovski župnik mons. Leonard Logožar, koji se u Štrigovi spominje kao jedan od prevarenih klijenata mjenjačnice “Karina”, čija je vlasnica Karina Zamuda (35) nestala prije tjedan dana. Na pitanje tko su bili klijenti koji su češće poslovali s “Karinom”, mještani s kojima smo razgovarali proteklih dana uglavnom su spominjali župnika. Selom su kolali i iznosi novca, a na javni pogovor reagirala je i policija koja je župnika zamolila za razgovor.

– Toliko novca koliko se po selu spominje u životu nisam vidio, a kamoli da sam ga nosio u mjenjačnicu. Sve su to insinuacije. Ona nema veze s Crkvom, pa kad su me policajci zamolili da im javim ako vlasnica sa mnom slučajno kontaktira, rekao sam im da sam ja vjerojatno posljednja osoba kojoj bi se javila – napominje župnik Logožar.

I do deset posto kamata mjesečno

Nakon što je više građana podnijelo kaznene prijave protiv vlasnice koja je na mjenjačnicu zalijepila poruku da je na bolovanju i potom nestala, policija je započela potragu kako bi se s njom obavio informativni razgovor. Raspisana je i tjeralica. Pregledava se dokumentacija. Do ponedjeljka u podne podnesena je 21 prijava, a u PU međimurskoj predviđaju da će ih biti još.

– Šteta koja se navodi u tim kaznenim prijavama premašila je iznos od 1,5 milijuna kuna – kazao je glasnogovornik Krunoslav Gosarić. I dok policija marljivo skuplja prijave koje pristižu sa svih strana, sve se glasnije raspravlja o tome koliko su sami podnositelji prijava pridonijeli cijelom slučaju, potpisujući u najmanju ruku neuobičajene ugovore ili sklapajući usmene dogovore s vlasnicom mjenjačnice koja je registrirana i za “ostale novčarske poslove”.

Klijentima je navodno obećavala i do deset posto kamata mjesečno! Priliku za dobru i brzu zaradu neki očito nisu željeli propustiti. Trebat će utvrditi i o kojim je zapravo kaznenim djelima riječ. U policiji o cijelom slučaju službeno daju samo šture informacije o broju prijava zbog novčarske prijevare.

Osvanula na Facebooku

U međuvremenu se na Facebooku ponovo pojavio profil K. Zamude, koji je prije nekoliko dana nestao. Je li ga vratila ona sama ili netko tko zna njezinu zaporku, ne zna se. Vidljivo je da na društvenoj mreži nije bila previše aktivna. U Štrigovi i okolnim selima i dalje vlada zavjet šutnje. Pričaju samo oni koji nisu imali posla s odbjeglom vlasnicom kojoj se bio izgubio svaki trag. Spominjalo se čak da je u inozemstvu s dečkom. Neki je čak javno pozivaju da se vrati i “skine bruku sa Štrigove”.

Komentara 35

DU
Deleted user
08:18 10.07.2012.

mala zamuda "uzela"od seljaka nekoliko miljonceka,pa pravac Kajmanski otoci,kupi kucicu-slamaricu,za desetak tisuca kuna,a resto lijepo uzivanje sledeci 100 godina,a ima prezime pravo otocko "Zamunda"hehehehehehehe

KL
klubuhb1
09:31 10.07.2012.

"Karina" od Karine ! A banke daju 4 - 5 % ili možda više na puno love. Pametnome dosta.

LU
Lucina
12:39 10.07.2012.

s d p joj omoguci pljacku ko drugi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije