Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči velike gospe

Kardinal Bozanić na središnjem misnom slavlju u Mariji Bistrici

'15.08.2011. Marija Bistrica , Svetiste Majke Bozje Bistricke - Proslava blagdana Velike Gospe  u Svetistu Majke Bozje Bistricke, koju je predvodio kardinal Josip Bozanic  . Photo: Daniel Kasap/PIXSEL
'Daniel Kasap/PIXSELL'
12.08.2012.
u 18:44

U našem najvećem i nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici pripreme za blagdan počele su još u nedjelju trodnevnicom, misama i u ponedjeljak i utorak, koje u 18 sati predvodi vlč. Dražen Radigović.

Stotine tisuća vjernika hodočastit će u srijedu, na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo ili Veliku Gospu, u marijanska svetišta diljem Hrvatske.

U našem najvećem i nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici pripreme za blagdan počele su još u nedjelju trodnevnicom, misama i u ponedjeljak i utorak, koje u 18 sati predvodi vlč. Dražen Radigović. U predvečerje svetkovine 14. kolovoza u 20.30 sati je procesija sa svijećama te u 21.30 sati misa u bazilici Majke Božje Bistričke. Na sam blagdan Velike Gospe mise su u 6, 7.30, 9, 11, 16, 18 i 20 sati, a središnje misno slavlje u 11 sati predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

U Aljmašu je prvo misno slavlje na Veliku Gospu u 6 sati i predvodi ga fra Zvjezdan Linić. Sljedeće je misno slavlje u 8 sati, a svečanu misu u 10 sati predvodi nadbiskup i metropolit Marin Srakić. U podne počinje misa za stradalnike Domovinskoga rata. U 16.30 sati pobožnost je križnog puta na “Kalvariji”, a u 18 sati misa koju predvodi đakovačko-osječki pomoćni biskup Đuro Hranić. U sinjskom svetištu u četiri je sata misa zornica, a od pet do osam sati su mise svakih pola sata. U 9.30 sati procesiju i misu na Trgu dr. Franje Tuđmana predvodit će splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. U 16 sati je misa na Gospinu Gradu. Središnje misno slavlje i procesiju s likom Gospe na Trsatu 15. kolovoza u 18.30 predvodit će riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Komentara 9

VF
vferari
20:03 12.08.2012.

Ja znam da će mene spalit!a šta će biti dalje sigurno neće biti moja briga .Svi koji vjeruju neka slve i puste namiru one koji nevjeruju jer imaju isto parvo,u tom slučaju svi ćemo biti zadovoljni.Osnovno je poštivati svačiju osobnost a svko odgovara sam za sebe.

BA
BARUH
20:14 12.08.2012.

Marija malika: Kako zelis povezati ostali dio tog prorocanstva sa tvojom tvrdnjom? Kada su to marija i Isus tri i poldana lezali na ulici grada? I opcenito se govori o dav ane dvoje svjedoka? I na kraju odakle ti to to da ce se ostatak svijeta spaliti??? Mislim da nisi uzela u obzir kontekst!!!!

MM
marija malika
18:55 12.08.2012.

Mnogi kažu da nema u Bibliji da je Djevica uznesena! IMA! Otkrivenje 11, cijeli dio govori o ISUSU (dva svijećnjaka) i na kraju 11, 12...kada BOG zapovjedi:-UZIĐITE OVAMO (na Nebo) te NJIH DVOJE UZIĐOŠE! Kasnije...to se odnosi i na Kristovee vjernike koji će biti PROBRANI I UZAĆI PRIJE SPALJIVANJA SVIJETA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije