Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HDZ-a

Karamarko: vjerujem da će se do utorka znati novi mandatar

Tomislav Karamarko
Foto: Grgur Žučko/pixsell
18.12.2015.
u 10:37

"Da, vjerujem da će se do utorka znati mandatar. Imamo tri do četiri dana konkretnih pregovora pred sobom. Kako su kolege iz Mosta predvidjeli, a mi prihvatili njihov prijedlog, to bi moglo biti vrlo konkretno već danas ili sutra", rekao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a

 Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je danas uvjerenje da će se do utorka znati novi mandatar, dok je najavljeni dolazak izaslanstva SDP-a na sastanak s Mostom i HDZ-om ocijenio kao pokušaj razbijanja dualnog odnosa HDZ-a s Mostom, kupovanjem vremena i pokušajem izazivanja novih izbora.    

– Da, vjerujem da će se do utorka znati mandatar. Imamo tri do četiri dana konkretnih pregovora pred sobom. Kako su kolege iz Mosta predvidjeli, a mi prihvatili njihov prijedlog, to bi moglo biti vrlo konkretno već danas ili sutra – rekao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a, upitan vjeruje li da će se do utorka znati mandatar.

Odazivanje SDP-a sastanku smatra njihovom željom da ostanu na vlasti, kao instinkt njihova samoodržanja. – Nakon četiri godine katastrofalnog vođenja države oni i dalje žele biti u vlasti. To je ono što je nepošteno – poručio je.

 Dolazak SDP-a na sastanak Karamarko drži i pokušajem razbijanja dualnog odnosa HDZ-a s Mostom, kupovanjem vremena i pokušajem izazivanja novih izbora.

 Smatra kako je HDZ bliži Mostovim željama za reformama jer, kako je rekao, uvijek kada je Most dolazio sa svojim prijedlozima o reformi, vrata u HDZ-u su im uvijek bila otvorena. Naglasio je kako su pritom uvijek "kucali na otvorena vrata", jer ih je HDZ uvijek dočekivao s pripremljenim programima za reforme.

 Najavio je i da će HDZ-ov tim u pregovorima najvjerojatnije voditi akademik Željko Reiner.

 U središnjici Mosta nezavisnih lista u petak u podne počinje sastanak predstavnika Mosta i HDZ-ove koalicije, a svoj dolazak sinoć je potvrdila i SDP-ova koalicija.  Na tom bi sastanku trebale biti definirane ključne reforme koje bi se trebale provesti tijekom predstojeće četiri godine.

 Za 19 sati najavljen je i sastanak na kojemu se očekuje definiranje mandatara i druge pozicije, uključujući Sabor.

 – U utorak će biti poznat mandatar nove vlade ili idemo na nove izbore – poručio je sinoć iz Metkovića lider Mosta nezavisnih lista Božo Petrov.  

>> 'Milanović je napravio salto mortale, Karamarko se bar konzultirao unutar stranke' 

>> U Mostu u podne sastanak s HDZ-om i SDP-om

 

Komentara 50

DU
Deleted user
10:45 18.12.2015.

a usput..mene zanima..gdje mogu procitati..sve do sada uskladjene reforme..strana u pregovorima..jer..ipak..u konacnici..ja odlucujem..a stranke bi trebali biti servisi..mojih zelja ili ako hocete..odluka..

DU
Deleted user
11:03 18.12.2015.

Sasvim je jasno ....HNS, IDS, Ljevi umirovljenici , Laburisti i ostali koji bi po nekoliko ministarstava sa jedva 1% osvojenih glasova...puše ako SDP krene u tripartitnu vlast ili podje u oporbu....a onda generalno pusi i SDP.....jedina im je sansa...pokusati rascupatii jos kojeg ljigavog foteljasa iz MOSTa poput Pertine i Prgometa i tako sa 5 MOSTasa...formirati koaliciju --UHLJEBI. Zato Milanovic igra ovu igru skakanja na glavu a ispod stola drpa i navlaci...

FA
Fake
11:03 18.12.2015.

Komunjare na aparatima,bliži se kraj nečega što je ove četiri godine,ove nesposobne vlade, obilježilo samo najgorime.Ne ponovilo se više nikad.MOST i HDZ,ujedinite i izvadite Hrvatsku iz ništavila u kojeg su nas ovi....doveli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije