Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO PRESUDU NA FEJSU

Karamarko: Šteta koja je nanesena Hrvatskoj možda će se mjeriti milijardama

Tomislav Karamarko
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
19.05.2022.
u 00:19

"Prije skoro šest godina dao sam ostavku. Ovih dana dobio pravomoćnu presudu koja kaže da je ostavka bila nepotrebna. No ne mogu se žaliti jer zaradio sam 13 tisuća kuna. Isplatilo se", objavio je Karamarko

Bivši predsjednik HDZ-a i potpredsjednik hrvatske Vlade Tomislav Karamarko osvrnuo se  na presudu Visokog upravnog suda koja poništila odluku da se nalazio u sukobu interesa zbog čega je napustio dužnosti i kazao da će se šteta koja je nanesena Hrvatskoj možda mjeriti milijardama.

"Prije skoro šest godina dao sam ostavku. Ovih dana dobio pravomoćnu presudu koja kaže da je ostavka bila nepotrebna. No ne mogu se žaliti jer zaradio sam 13 tisuća kuna. Isplatilo se", objavio je Karamarko u srijedu navečer na Facebook stranici.

Karamarko dodaje da je Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa iz 2016. koja je donijela odluku da je on u sukobu interesa, „nakon što je izvršila svoju zadaću“, „nagrađena je lansiranjem u 'visoku' politiku. I njoj se isplatilo. Blago Hrvatskoj“.

„Most, momci u tajicama iz Sherwoodske šume, toliko željni aureole zaštitnika hrvatskog roda, trebali su otimati bogatima i davati siromašnima“, ali ih je netko „postavio na drugi, superhikovski kolosjek te učiniše popriličnu štetu svom omiljenom hrvatskom narodu“, kaže Karamarko i dodaje da to Most nije previše deprimiralo. „Eno ih u parlamentu, intelektualno-duhovnjački oplemenjeni, neumorno mesijanski jurcaju“.

Još su poneki profitirali. No bit će dana..., ističe Karamarko i dodaje da će se uskoro znati točan iznos odštete koju će Hrvatska morati isplatiti MOL-u.

Volio bih da loše najave nisu točne, kaže Karamarko i postavlja pitanje: „Hoće li netko od gore navedenih reagirati nekakvom isprikom ili ne daj Bože, poput mene, ostavkom?“ te zaključuje: „Jer šteta koju su ti, dirigirani pijuni nanijeli Hrvatskoj, možda će se mjeriti u milijardama.“

Komentara 52

ST
stefj
00:56 19.05.2022.

Znam tko sigurno neće odgovarati, to su mediji. Dirigirana hajka koju smo vidjeli tada (i mnogo puta prije i poslije), je posljedica nečijeg utjecaja u medijima, nečijeg novca, nečijih interesa itd... Ti interesi su često usko partikularni i protivni interesima Hrvatske i društva... Most je očito zagovarao takve interese, no vidimo da mu nisu niti malo škodili. Orešković je očito radila po nečijem diktatu, nagrađena je neviđenom kampanjom u mainstream medijima, sve da bi upala u politički život... Nije isključivo da tako danas rade i DORH i USKOK, neka ministarstva i mnogi u politici. Npr. pogledajte Možemo, ta ekipa ima nevjerojatnu podršku medija, bez obzira što rade, a u kampanji su u svakom mainstream mediju imali svakodnevno naslovnicu i to ne jednu... Znadete li koji novci su za tako nešto potrebni?... Nije čudo da nakon svega ljudi gube vjeru u medije i okreću se društvenim medijima. To je onda rezultiralo popularizaciji teorija zavjere, što je negativna posljedica kontrole medija novcem...

JU
juma
00:42 19.05.2022.

Inače ga baš ne podržavam, ali u stvari oko MOL-a je bio potpuno u pravu. Pitam se samo kako se mediji osjećaju nakon onolike hajke i objeda na račun nevina čovjeka ili godpodja Oreškovič koja je fabricirala lažne optužbe? Otišao je svojom voljom i dobro je što je otišao, jer kapacitet za politiku nije imao, ali koliko kapaciteta tek imaju bezveznjaci i politički početnici zbog kojih ćemo u sudskom sporu skoro sigurno izgubiti milijarde? To je vidio čak i jedan Karamarko, ali oni i cijela medijska svita očigledno nisu.

LO
Lojzek1967
05:56 19.05.2022.

Sve će to riješiti Božo Petrov. Kod javnog bilježnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije