Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nadahnuo ga stepinac

Karamarko o optužbama za veleizdaju: 'Ljubiti pravdu, a mrziti nepravdu – to je moje načelo'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.07.2019.
u 18:34

Danas se, s određenom dozom gorčine, ipak osjećam sretnim, slobodnim i ohrabrenim jer je Ustavni sud Republike Hrvatske, na načelima pravde i pravdoljubivosti, donio jedini mogući pravorijek poništavanjem presuda nižeg i višeg Upravnog suda - napisao je bivši predsjednik Vlade na Facebooku.

Oglasio se na Facebooku Tomislav Karamarko kako bi objasnio da nikada nije bio u sukobu interesa te da nije veleizdajnik hrvatskih nacionalnih interesa. 

-Ljubiti pravdu, a mrziti nepravdu – to je moje načelo - napisao je Karamarko nadahnut životom i djelom Alojzija Stepinca pa započinje priču o svojoj pravnoj bitci napomenuvši da je 'racionalno odustao od najčasnije i najvažnije političke funkcije mjesta predsjednika Hrvatske vlade'.

- Vjerujem kako ne moram podsjećati hrvatsku javnost da sam na jednom sastanku, u razgovoru s koalicijskim partnerom Mostom, vrlo jasno upozorio, na temelju svojih saznanja, da bi možda bilo korisno razmisliti o prekidu arbitražnog spora s Mađarskom, ući s Mađarskom stranom u prijateljske bilateralne razgovore kako bismo taj spor riješili mirnim putem, bez rizika od silnih gubitaka za državni proračun i bez gubitaka za neposredne porezne obveznike Republike Hrvatske. Zbog te neformalne izjave, ali jasne sugestije, proglasili su me veleizdajnikom i čovjekom koji je u sukobu interesa, proglasili su me mađaronom i rusofilom, ne pitajući se jesam li možda s pravom bio oprezan i sumnjičav nasuprot onima koji su tvrdili da ćemo arbitražne sporove sigurno dobiti - objasnio je bivši predsjednik Vlade.

- Danas se, s određenom dozom gorčine, ipak osjećam sretnim, slobodnim i ohrabrenim jer je Ustavni sud Republike Hrvatske, na načelima pravde i pravdoljubivosti, donio jedini mogući pravorijek poništavanjem presuda nižeg i višeg Upravnog suda s preciznim uputama koje pravne okolnosti treba uzeti u obzir u obnovljenim procesima. Ovom pravednom presudom Ustavnog suda Republike Hrvatske, rješenje Povjerenstva za sukob interesa glede mog slučaja postalo je nevjerodostojno, postalo je nepravomoćno, čime su načelno prestali egzistirati svi formalni razlozi zbog kojih sam bio prisiljen dati ostavke na sve političke dužnosti - zaključuje Karamarko čija će pravda biti zadovoljena tek kad će odgovarati svi krivi za silne gubitke koje je već danas proizveo arbitražni spor protiv MOL-a.

Komentara 41

VO
volina
20:57 13.07.2019.

Zašto je zabranjena latinica s njim?

MS
mala_sova
18:37 13.07.2019.

Mene zanima kad će svi oni koji su sudjelovali u rušenju Karamarka nadoknaditi Hrvatskoj štetu od 200 milijuna kuna zbog izgubljene arbitraže s MOL-om? Od Bože Petrova, Mire Bulja, Dalije Orešković na dalje. Di su pare?

MA
Majkomoja
19:00 13.07.2019.

Dotur Božo ima informacije da odlično stojimo u sporu s Mađari a, đe su ti savjetnici Božo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije