Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Karamarko o optužbama za veleizdaju: 'Ljubiti pravdu, a mrziti nepravdu – to je moje načelo'

Danas se, s određenom dozom gorčine, ipak osjećam sretnim, slobodnim i ohrabrenim jer je Ustavni sud Republike Hrvatske, na načelima pravde i pravdoljubivosti, donio jedini mogući pravorijek poništavanjem presuda nižeg i višeg Upravnog suda - napisao je bivši predsjednik Vlade na Facebooku.
13. srpnja 2019. u 18:34 41 komentara 1444 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Oglasio se na Facebooku Tomislav Karamarko kako bi objasnio da nikada nije bio u sukobu interesa te da nije veleizdajnik hrvatskih nacionalnih interesa. 

Nataša Novaković Nataša Novaković: 'Ustavni sud nije ukinuo odluku Povjerenstva prema kojoj je Karamarko bio u sukobu interesa'

-Ljubiti pravdu, a mrziti nepravdu – to je moje načelo - napisao je Karamarko nadahnut životom i djelom Alojzija Stepinca pa započinje priču o svojoj pravnoj bitci napomenuvši da je 'racionalno odustao od najčasnije i najvažnije političke funkcije mjesta predsjednika Hrvatske vlade'.

- Vjerujem kako ne moram podsjećati hrvatsku javnost da sam na jednom sastanku, u razgovoru s koalicijskim partnerom Mostom, vrlo jasno upozorio, na temelju svojih saznanja, da bi možda bilo korisno razmisliti o prekidu arbitražnog spora s Mađarskom, ući s Mađarskom stranom u prijateljske bilateralne razgovore kako bismo taj spor riješili mirnim putem, bez rizika od silnih gubitaka za državni proračun i bez gubitaka za neposredne porezne obveznike Republike Hrvatske. Zbog te neformalne izjave, ali jasne sugestije, proglasili su me veleizdajnikom i čovjekom koji je u sukobu interesa, proglasili su me mađaronom i rusofilom, ne pitajući se jesam li možda s pravom bio oprezan i sumnjičav nasuprot onima koji su tvrdili da ćemo arbitražne sporove sigurno dobiti - objasnio je bivši predsjednik Vlade.

Miroslav Šeparović Ustavni sud 'Upravni sudovi nisu ispunili svoju zadaću, povrijeđena su ustavna prava T. Karamarka'

- Danas se, s određenom dozom gorčine, ipak osjećam sretnim, slobodnim i ohrabrenim jer je Ustavni sud Republike Hrvatske, na načelima pravde i pravdoljubivosti, donio jedini mogući pravorijek poništavanjem presuda nižeg i višeg Upravnog suda s preciznim uputama koje pravne okolnosti treba uzeti u obzir u obnovljenim procesima. Ovom pravednom presudom Ustavnog suda Republike Hrvatske, rješenje Povjerenstva za sukob interesa glede mog slučaja postalo je nevjerodostojno, postalo je nepravomoćno, čime su načelno prestali egzistirati svi formalni razlozi zbog kojih sam bio prisiljen dati ostavke na sve političke dužnosti - zaključuje Karamarko čija će pravda biti zadovoljena tek kad će odgovarati svi krivi za silne gubitke koje je već danas proizveo arbitražni spor protiv MOL-a.

OPAKA BOLEST
Što je virus Zapadnog Nila i kako se prenosi? Bio je koban za glumicu Furlan
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Od minus 7 do plus 13 u dva dana: uzroke vremenskih promjena u Zagrebu i na Sljemenu otkrijte u ekskluzivnom specijalu NET ZERO
  • volina:

    Zašto je zabranjena latinica s njim?

  • mala_sova:

    Mene zanima kad će svi oni koji su sudjelovali u rušenju Karamarka nadoknaditi Hrvatskoj štetu od 200 milijuna kuna zbog izgubljene arbitraže s MOL-om? Od Bože Petrova, Mire Bulja, Dalije Orešković na dalje. Di su pare?

  • Majkomoja:

    Dotur Božo ima informacije da odlično stojimo u sporu s Mađari a, đe su ti savjetnici Božo