Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
božićni domjenak snv-a
Povratak na članak

Karamarko neće Pupovcu u goste

– Drago nam je što će nam nakon dvije godine doći predsjednik Ivo Josipović – kaže Milorad Pupovac

Komentari 67

DU
Deleted user
08:08 05.01.2015.

Koja sprdnja, oni čiji su roditelji i braća kroz povijest ubijali svećenike i popove, rušili i palili crkve sada organiziraju vjerska okupljanja.

VL
DU
Deleted user
07:38 05.01.2015.

Što ti ljudi imaju sa sa rođenjem Isusa? pa komunisti i njihova djeca su proganjali sve one koji su slavili Njegovo rođenje.

VL
AN
AnteizmalogZGa
08:08 05.01.2015.

Dobar potez! Pravoslavni Božić slave građani drugog naroda i normalno je da tome nazoči međunarodni tajnik stranke, u ovom slučaju HDZ-a. Svatko u državi Hrvatskoj ima pravo ispovijedati svoju vjeru (Hrvatska je u EU navedana kao najbolji primjer odnosa sa muslimanskom zajednicom) tako isto pravo uživaju i svi drugi. S moje strane svim pravoslavnim vjernicima ( ne raznim komunističko-populističkim posjetiocima domjenka) sretan Božić... Hristos se rodi.

VL
DU
Deleted user
08:14 05.01.2015.

Svim braniteljima Pravoslavne vjere ovim putem čestitam Božić.

VL
DU
Deleted user
07:51 05.01.2015.

Ako je svećenstvu i popovima stalo do očuvanja vjere i naroda oko Crkvi morali bi se ograditi od takvih likova koji od rođenja Isusa rade političke derneke.

VL
SE
Sevilla
09:39 05.01.2015.

Pupovac je 90-ih tajno podupirao oružanu agresiju protiv RH . Pupovac je odlazio tijekom ratnih godina i srpske okupacije hrvatskoga teritorija u svoje selo Ceranje Donje kod Benkovca koje su četnici držali pod nadzorom te iz njega istjerali sve Hrvate.. Kako je to mogao činiti, nije jasno, ali pretpostavlja se da su mu u tome pomagali pripadnici Unprofora koji su bili tu razmješteni i čuvali crtu razdvajanja. O Pupovčevu posjetu rodnom selu, koje je bilo pod srpskom okupacijom, svjedoči fotografija pronađena nakon oslobođenja. Fotografija na kojoj je Pupovac sa svojim bratom, inače pripadnikom srpske paravojske, Vojislavom Pupovcem , svjedoči još nešto: Pupovac je podupirao ili nije imao ništa protiv oružane pobune lokalnih Srba u kojoj su sudjelovala i njegova dva brata protiv Republike Hrvatske. Na poleđini fotografije piše da je ona snimljena u ljeto 1993. godine, dakle u vrijeme duboke okupacije toga prostora. U Ceranjama Donjim Srbi su bili većinsko stanovništvo, no bilo je i nekoliko hrvatskih obitelji čije su se kuće nalazile i još uvijek nalaze tik uz rodnu kuću Pupovca. Te su obitelji doživjele zlostavljanje domaćih Srba, a da ih obitelj Pupovca ni jednim potezom nije zaštitila. Nitko se ne sjeća da ih je pokušao zaštititi ni njihov susjed Pupovac ili barem pokušao nagovoriti svoju braću, koja su bila u četnicima, da ih zaštite. Dva brata Milorada Pupovca, Vojislav i Mladen, bili su pripadnici okupacijske i agresorske vojske. Vojislav na fotografiji koju prvi put objavljujemo ima na sebi dio vojne odore – hlače, no više od te činjenice njegovu angažiranost u agresorskoj vojsci dokazuje izvadak iz „registra krajinskih boraca" koji je također pronađen po oslobođenju benkovačkoga kraja u kolovozu 1995. godine. Preslik toga registra također objavljujemo i na njemu se vidi da je osoba u društvu Pupovca njegov brat Vojislav, vojnik rođen 1957. Godine, pripadnik jedinice 9035/51 te je zaduživao pušku PAP 421035. Mladen Pupovac ( rođen 1969.) bio je velikosrpski ekstremist. Mladen je bio vodnik prve klase u jedinici 9035/94, a 15. ožujka 1993. godine prešao je u Alfa centar kod Bruške koji je vodio zloglasni kapetan Dragan.

VL
KN
knezica
08:36 05.01.2015.

Kažu, nisu pozvali Kolindu G.K., ali svi su dobrodošli... A , ja savjetujem našim jadnim ljudima koji nemaju šta jesti neka slobodno navrate kod druga Pupovca, vrata su otvorena. Ako nisu, predlažem da ih razbijete.

VL
DU
Deleted user
08:57 05.01.2015.

S obzirom kako je Sanaderu Pupovac bio dragi gost.....nije ni cudna ovakva reakcija. Josipovic sa preostalim Kokošinjcem se vec sad priprema za postizborne koalicije i trgovanje poslje izbora onih parlamentarnih u 2015 godini. Poznato je sve o Pupovcu kao meštru trgovine.....a sanader mu je bio posebno drag.. (Hristos se porodi) ......Takodjer mi se cini kako je novi predstavnik "novog vlasnika" u nedoumici.....takodjer izgleda kako su i "narući-novinari" u nedoumici....kako se postaviti jer sad baš nitko ne zna što će se dogoditi 11.01.2014... Pobjeda Kolinde bi bila prelomna za Kokošinjac i njihov put preko puka hrvatskog, do dna.....pobjeda Josipovica znaci nase daljnje mrcvarenje! Medjutim iz pouzdanih izvora doznajem kako ce se 08 ili 09 dogoditi jos jedna zadivljujuca masovka u izvedbi policijskog uskoka.....ako se slucajno isto ne dogodi, izvjesna je dojava i curenje iz "nepoznatog" izvora.....znaci pazite 08 ili 09! Isto je planirano vec duze, a okidac bi trebala biti procjena na osnovu prave ankete koju provodi "Mariolino" iz Kokošinjca.....znaci realne ankete, a ne one koje plasiraju svojim kucnim novinarima. Problem je samo sto su se i te ankete pokazale netocne spram jedne i prave ankete glasovanja......panika je velika...

VL
Avatar oneworld
oneworld
09:02 05.01.2015.

Imaš pravo, nemoj!

VL
JO
joakim44
08:37 05.01.2015.

AteizmalogZGa trebao bi da znas da nepostoji pravoslavni bozic bas kao ni katolicki.Citav hriscansko-krtscanski svijet slavi Bozic 25.og Decembra-Prosinca samo sto pravoslavci osim Grka Bozic slave poJULIJANSKOM iliti starom kalendaru a ostali krscani po GREGORIJANSKOM kkalendaru .Razlika izmedju Julijanskog I Gregorijanskog kalendara je 13 dana I to je to.

VL
AF
afer
11:38 05.01.2015.

Na božićnom domjenku Srpskog narodnog vijeća (SNV), na kojemu se tradicionalno okuplja politička elita zemlje. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

VL
ZA
zagorec1
09:15 05.01.2015.

Gdje se besplatno jede i pije evo tu Josipovica i Milanovica iako nemaju pojma kaj se slavi!!! Tako nam ni premijer nezna da su tri kralja neradni dan u hrvatskoj vec misli da je neradni pravoslavni bozic!!! To sve govoriori koga smo si izabrali!!!

VL
Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:31 05.01.2015.

neću ni ja ići na jugoslavenski dernek

VL
NE
Neo001
10:09 05.01.2015.

lignja može sada i lizati oltare, ni to mu više neće pomoći. A onda neka si traži posao. Pokvareno je i neljudski i diskriminatorno da njega čeka posao na fakultetu. Da li je druže jusipoviću to po ustavu i po tvojoj pravednosti da netko sjedi na 2 stolice na državnim jaslama , a toliki su bez posla ???

VL
BJ
Bjelovar112
08:53 05.01.2015.

odose premijer i predsjednik na domjenak a nama Bozic nisu cestitali i po Biskupima su prali ovih dana .

VL
SU
sunčica24
09:25 05.01.2015.

A što ti imaš zajedničko s kršćanstvom? Apsolutno ništa!

VL
LI
Lijepanasadomovino
13:06 05.01.2015.

Nebi me sto konjskih zaprega odvuklo na taj "Domjenak" Pupavcu. Dlake mi se dižu po cjelom tjelu, kad se sjetim ,koje društvo. Mesić,Leko,Lignjun,Milanka,Milanović,Pusići seka i Braco. uff. dosta mi je, idem odma u kadu ,u toplu vodu, uff.

VL
DU
Deleted user
14:36 05.01.2015.

Nisu službeno pozvali Kolindu a " svi su dobro došli" . E pa moj hrvatski narode, navratite sutra kod Pupovca pa da vidimo hoce li vam vrata biti otvorena.

VL
OB
Objektivno...
08:06 05.01.2015.

Zovite nekog od braće Sanadera. Taj bi sigurno prvi došo na domjenak i zadnji otišo.

VL
LU
lukabulic
13:51 05.01.2015.

što srbi hoće počastiti nas s soli i kruha a sami ne vijeruju u kristovo rođenje pa nismoli u komunizmu učili da smo postali od majmuna komunisti to i danas misle - to nije partija za vijerničko druženje na krajuraju krajeva kristovo rođenje se slavi u krugu obitelji pupovac to namiojerno mijenja na nivo države može i to ali sa svojima - pa nisu li i milanović i stazić a pogotovo josipović podilili nas na crne i crvene - ja crne ne vidim vidim domobranske nove nara opet kod pupovca kad je pupovac to priznao hrvatsku državnost -

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.