Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šef hdz-a

Karamarko: Kolinda nije rekla ni 'a', a ima vrlo visoki rejting

tomislav karamarko
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/6
07.04.2014.
u 22:05

Šef HDZ-a kaže da ostavke Merzel i Sabe nisu izraz lojalnosti prema građanima

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Splitu je komentirao ostavke Marine Lovrić Merzel i Željka Sabe na mjesta u Predsjedništvu SDP-a.

– Nisu iskreni. Bilo bi dobro da su dali ostavke i na svoje dužnosti. To bi bio odnos lojalnosti prema javnosti i prema građanima, a ovako je lojalnost samo prema vlastitoj stranci koju, kao, ne želite više blamirati ni sramotiti. To su mali politički štosovi – rekao je Karamarko.

Govorio je i o izjavi koju je dao Zsoltan Hernadi, predsjednik MOL-a, kako ga USKOK nije kontaktirao.

– Teško mi je to komentirati, mislim da su sad na redu njegovi odvjetnici. Teško mi je komentirati i njegovo objašnjenje kako je nastao onaj snimak. To netko drugi treba utvrditi – izjavio je Karamarko.

Novinare je zanimalo kakva je sudbina Milijana Brkića ako se utvrdi da je prepisao diplomski rad.

– U tijeku je upravni postupak, a gospodin Brkić je deponirao svoju ostavku i ako se dokaže da su optužbe točne, ostavka će biti aktivirana. A kakva je njegova sudbina? On je moj dugogodišnji suradnik i to će i ostati. Ima previše zasluga, previše dobrih osobina i karakteristika da bih ga se ja odrekao. Ako se dokaže ono što bi neki htjeli da se dogodilo, postupit ćemo vrlo principijelno – tvrdi Karamarko.

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Nije htio otkriti tko će biti kandidat HDZ-a na predsjedničkim izborima, ali je rekao kako Kolinda Grabar Kitarović, da nije rekla ni "a" ima vrlo visoki rejting. Kandidata će otkriti tek prije samih izbora. Na stranački sastanak u Splitu na kojemu su se iza zatvorenih vrata okupili dalmatinski HDZ-ovci došao je i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

– Naravno da bismo svi htjeli da BiH započne pregovore i da što prije uđe u EU te da se nama susjedna i prijateljska država što prije uredi po europskim standardima. Naravno da smo zainteresirani da naš hrvatski narod u BiH postane ravnopravan i da realizira svoju konstitutivnost – rekao je Karamarko.

– Jedini put koji HDZ BiH vidi za svoju državu je europski put i s te strane nas raduje što nam Hrvatska može pomoći svojim iskustvima. Mi se moramo potruditi da reorganiziramo BiH po mjeri sva tri naroda. Interes Hrvata je ustavna jednakopravnost hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda – rekao je Čović.

Karamarko ga je dopunio riječima kako je nama BiH prvorazredno vanjskopolitičko, sigurnosno, gospodarsko, prometno i svako drugo pitanje, pogotovo jer je naš narod tamo neravnopravan.

>>'Brkićeva ostavka je u ladici, no vidjet ćemo što će reći Upravni sud'

Komentara 56

JA
Janet1234
19:36 07.04.2014.

Ostavke na mjestima u predsjedništvu SDP-a "jako puno" znače prevarenom i pokradenom narodu.

HE
hercegovačkiponos
19:31 07.04.2014.

Osim ostavke na dužnosti, moraju vratiti i sve što su pokrali ovom jadnom narodu i njegovoj djeci.

BE
bero2108
20:12 07.04.2014.

obični medijski spin kojim ni jedno ni druge ne gube puno.. da su pošteni dali bi ostavke na onim mjestima na kojima su prali novac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije