Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

'Brkićeva ostavka je u ladici, no vidjet ćemo što će reći Upravni sud'

hdz karamarko
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
07.04.2014.
u 18:00

Brkić će biti smijenjen s dužnosti glavnog tajnika stranke ako se utvrdi da je plagirao diplomski rad, kaže predsjednik HDZ-a

 Ako Upravni sud utvrdi da je Milijan Brkić plagirao diplomski rad na Visokoj policijskoj školi, on će biti smijenjen s dužnosti glavnog tajnika stranke, najavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u emisiji 'Oporbeni zarez' Hrvatskog radija te dodao:

– Apsolutno će biti smijenjen. Mi smo odmah to rekli, on je sam podnio ostavku, ona je tu u ladici, a vidjet ćemo što će reći Upravni sud.

Karamarko je ponovio da se Brkićev slučaj ne može usporediti sa slučajevima falsificiranja diplome te podsjetio da je Brkić podnio žalbu Upravnom sudu na rješenje kojim je poništena njegova diploma.

– Dosta je kontroverzi u njegovu slučaju. Ljudi koji su mu bili mentori i u komisiji pred kojom je diplomirao sada se "prave Englezi", a u njoj je bio i današnji dekan, koji mu je poništio diplomu – kaže Karamarko.

Dodao je kako im iz SDP-a pokušavaju nabiti kompleks da su stranka koja ima nekakvu krimogenu crtu.

 – A onda se pokazalo da nisu imuni, i da u svojim redovima imaju ljude koji su spremni na sve, pa i na počinjenje kaznenih djela. Njihove priče "mi smo drukčiji" su priče za malu djecu – naglasio je predsjednik HDZ-a te najavio da će izbornu kampanju za svibanjske euroizbore voditi oko pitanja poticanja poduzetništva, otvaranja radnih mjesta i zapošljavanja mladih.

Brojne ideološke teme u pretkampanji protumačio je kao pokušaj vladajućih da izbjegnu teme o lošem stanju u gospodarstvu.

>>Brkić: Da se Milijan Brkić bavi drugim poslom, ove afere ne bi ni bilo

>>Brkić će morati na prijemni, možda i na državnu maturu

Komentara 21

KA
kafka
18:30 07.04.2014.

Ponavljam - Upravni sud uopće ne odlučuje o tome da li je riječ o plagijatu ili ne. Nego o tome da li je procedura pri provjeri rada bila u skladu s zakonom i pravilnicima. . . . . . .. . . . . . . Dakle, ako bi Upravni sud i poništio riješenje Visoke policijske škole to ne bi značilo da rad nije plagijat. !!

KA
kafka
20:22 07.04.2014.

"'Brkićeva ostavka je u ladici, no vidjet ćemo što će reći Upravni sud'" . . . . . . Da vidimo sadržaj u toj ladici.

PR
ProfStipe
09:17 08.04.2014.

Vasu za ministra obrazovanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije