Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dala ostavku

Karamarko: Izuzetno cijenim Anju Šovagović Despot, ali ove je godine proračun takav kakav jest

Tomislav Karamarko
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
17.03.2016.
u 22:35

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u Kninu da mu je žao što je Anja Šovagović Despot dala ostavku na mjesto predsjednice Odbora za kulturu HDZ-a

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u Kninu da mu je žao što je Anja Šovagović Despot dala ostavku na mjesto predsjednice Odbora za kulturu HDZ-a, nezadovoljna proračunskim izdvajanjem za kulturu, jer ju izuzetno cijeni, no da je ove godine proračun takav kakav jest, ali se nastojalo zaštiti one koji su potrebiti tj. socijalno ugroženi.

Na novinarski upit kako komentira pismo i ostavku Anje Šovagović Despot glavnom tajniku HDZ-a, Karamarko je odgovorio kako Šovagović Despot, izuzetno cijeni i kao glumicu i kulturnu djelatnicu koja je bila na čelu HDZ-ova Odbora, no da je ovogodišnji državni proračun, nažalost, takav kakav jest. 

– Ovo je godina odricanja i mnogi neće biti zadovoljni – dodao je. Naglasio je da je u proračunu bilo potrebno "akcentirati na one koji su potrebiti tj. socijalno ugroženi",  i da je bilo bitno da se njih dodatno "ne ugrozi mjerama štednje". Napomenuo je da će HDZ-ov Odbor za kulturu i dalje raditi.

Karamarko je rekao i da će iduće godine doći do rasta BDP-a i investicija i proračuna, naglasivši kako ne treba odmah na prvoj prepreci padati.

Upitan kolika je snaga HDZ-a, Karamarko je podsjetio da stranka pobjeđuje već četiri godine na svim izborima, dodavši kako je HDZ najjača hrvatska stranka.

Vezano za budućnost Knina, rekao je da je to ujedno i budućnost Hrvatske te da se za Knin treba boriti, posebice za ostanak mladih ljudi. – Investicije i otvaranje novih radnih mjesta, to je ono za što moramo imati za svaku županiju – dodao je.

Govoreći o poreznoj politici, Karamarko je rekao da je ona još uvijek na "ispitivanju" i  mora biti stimulativna za poduzetnike jer oni stvaraju novu vrijednost.  – Ako poduzetnici budu stvarali novu vrijednost, neće biti problema ni za lokalnu upravu i samoupravu i državni proračun – dodao je. Rekao je i da su reforme spremne nakon prihvaćanja proračuna  i kako vjeruje da će to donijeti plodove.

>> Raspada se Odbor za kulturu HDZ-a: Nakon Šovagović otišli Vidačković, Zidić, Glavinić...

Komentara 21

DO
Donald
00:53 18.03.2016.

Bože kakvi tutleki ovdje komentiraju. Pa djeliti se može samo ono što se ima, a kuda vodi ako se djeli više nego što se ima pokazala je bivša vlada, koja je državni dug u 4 godine udvostručila. Jel vam ni te jednostavne činjenice ne idu u tupave glave ?

BA
barbaizamerike
23:16 17.03.2016.

ljudi moji kulturnjacima nigdje nije lako ovdje preko bare nemamo ministarstvo kulture da bi bio ckan neke kulturne udruge recimo likovnjaka trebas pkatiti clanarinu tako da nigdje nije lako biti umjetnik

Avatar istovari
istovari
09:52 18.03.2016.

„Sačuvaj me Bože srpskog junaštva i hrvatske kulture"...M.Krleža

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije