Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol

Kapulica: Ivan Milas bio je narodni tribun

Ivan Milas, Tonci Tadic
Foto: Robert Anic/PIXSELL
02.08.2016.
u 00:15

Milas je uvijek gorljivo zastupao stranačku stegu i disciplinu, ali tek nakon provedene stranačke rasprave, kazao je Kapulica.

U povodu pete godišnjice smrti nekadašnjeg HDZ-ova potpredsjednika Vlade, a kasnije i čuvara državnog pečata Ivana Milasa, prekjučer je u Domu kulture njegovih rodnih Zmijavaca održan okrugli stol “Ivan Milas – čovjek naroda”. Da je Milas uvijek isticao da mu je na srcu cijela Hrvatska, a ne samo Zmijavci, uvodno je kazao HDZ-ov načelnik Zmijavaca Miroslav Karoglan.

– Milas je bio narodni tribun. Jedan od onih koji su dobro promišljali politiku u stvaranju države, kada je trebalo raditi i neke kompromise. Na te je kompromise pristajao, osim onda kada su išli protiv onih stavova koje je on gorljivo zastupao, a ticali su se moralnih vrijednosti. Uvijek je gorljivo zastupao promišljanje: stranačka stega i disciplina – da, ali tek nakon provedene stranačke rasprave – rekao je Mario Kapulica kao izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, što prenosi Direktno.hr. Luka Bebić prisjetio se da su u trenucima stvaranja Hrvatske Ivan Milas i Antun Vrdoljak bili jedini ljudi koji su uspijevali “relaksirati Tuđmana”. Rekao je i to da se Milasa ničim nije moglo isprovocirati, što je odlika velikih političara.

– Milas je bio neobično dobar čovjek i netipičan političar. Mediji ga nisu voljeli jer im se nije dodvoravao i uvijek je govorio ono što misli. S Tuđmanom je mogao potpuno otvoreno razgovarati, što je bila privilegija rijetkih. Nerijetko su u razgovore unosili i mnoštvo emocija, što nije mogao bilo tko – kazao je Drago Krpina, dok je Joško Kontić ustvrdio da je Milas bio sanjar i iznimno duhovit čovjek.

– Najbolji ručak u privatnom aranžmanu jeo sam upravo kod Ivana Milasa. Kuhao je za manje društvo u kojem sam bio i ja, pritom pokazujući zavidne kuharske vještine – prisjetio se Goran Milić dodavši da je Milas bio pošten čovjek narodnih nazora. 

Komentara 4

PR
prarvat
06:17 02.08.2016.

mnogi ne znaju da je ivan milas živio posve skromno, u usporedbi s ljudima koji su bili na visokim položajima. pročitam često o njemu da se nakrao, da je lopov - kako su to nepravedne kvalifikacije. čiste laži. bio mimi je susjed i površno smo se poznavali, no ovo je kraj u kojem se ne može puno skriti. častan, dobar čovjek, zaljubljenik u domovinu.

MI
miso
08:11 02.08.2016.

Ivan Milas je legenda i njegova izjava 'Dvije marke za kilo mozga'. Upropastilo je to Hrvatsku, uz pretvorbu i privatizaciju. To je ravno Katynskoj šumi, kad se usporedi odnos broja stanovnika Poljske i Hrvatske.

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
09:20 02.08.2016.

Ivan Milas bio je narodni tribun, istinski domoljubni pravi hrvat i jedan od okosnice štaba nezaboravnog vođe Dr. Franje kada se stvaralo domoljubno odabranih 200 bogatih balkanskih familija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije