Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon izbora na viru

Kapović u čast pobjede proglasio kolektivni godišnji odmor?

Kapović (1)
Željko Mršić/PIXSELL
03.06.2013.
u 14:42

Nije slobodan dan, nego kolektivni godišnji odmor kojeg ja kao načelnik mogu odrediti. Bilo je toga i prije, ali sada one koji su izgubili to smeta, rekao je novi stari načelnik virske općine Kristijan Kapović

''Ako vam je interesantno napišite da je načelnik općine Vir Kristijan Kapović zaposlenicima općine dao slobodan dan valjda u čast svoje pobjede. Pa nije općina privatna da se to tako može.'' Ovo je sadržaj ranojutarnjeg telefonskog poziva Večernjem listu, a potom je uslijedio i odgovor Kapovića.

– Nije slobodan dan, nego kolektivni godišnji odmor kojeg ja kao načelnik mogu odrediti. Bilo je toga i prije, ali sada one koji su izgubili to smeta. Komunalni redari ipak rade – rekao je novi stari načelnik virske općine Kristijan Kapović koji sa 58 naspram 41 posto pobijedio Marka Vučetića.

Izborna nervoza na otoku Viru ipak je bila intenzivnija danima uoči, pa i na sam dan izbora kada je policija imala pune ruke posla.

U jednom od incidenata sudjelovao je i načelnik Kristijan Kapović zbog incidenta ispred njegova kafića, a optužni prijedlog dobili su i on i 23-godišnjak. Kapović je izjavio da ga je 23-godišnjak vrijeđao u njegovu kafiću i da mu je noć prije toga palio izborni materijal. No istaknuo je i da su mu na Viru uoči izbora napali oca te pljunuli na majku. Pritom je optužio policiju da nije reagirala na prijave nasilja nad njegovom obitelji. Iz zadarske policije to su demantirali, kao i anonimnu SMS-poruku s Vira da se ''zataškava'' premlaćivanje jednog Viranina na biralištu.

– Tamo su se sukobili 49-godišnjak i 63-godišnjak i protiv obojice je podnesena prekršajna prijava. Zadobili su lakše tjelesne ozlijede – istakao je Elis Žodan, glasnogovornik PU Zadarske. Vir je dakako dobio i postizbornu nervozu, nakon zatvaranja birališta, kada je 50-tak mještana nezadovoljnih izbornim rezultatima ili provedbom izbora verbalno vrijeđalo i omalovažavalo predsjednicu izbornog povjerenstva. Reagirala je i policija, a još uvijek nije poznat konačan broj prekršajnih prijava.

>>Izbori u Viru - Potukli se pred biralištem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije