Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđen u splitu

Kapetanu JNA 7 godina zatvora zbog granatiranja Zadra

presuda,sud
Foto: M. Stolt / CHROMORANGE/PIXSELL
09.06.2014.
u 12:48

Lazarevića je 29. listopada prošle godine uhitila granična policija BiH na graničnom prelazu Rača između BiH i Srbije

Kapetan bivše JNA Aleksandar Lazarević osuđen je danas na Županijskom sudu u Splitu na sedam godina zatvora zbog ratnog zločina. Lazarević je s još 20 oficira bivše armije na čelu s Momčilom Perišićem optužen za granatiranje Zadra i okolice, pri čemu je poginulo 30 osoba te je nanesena znatna materijalna šteta, javlja Slobodna Dalmacija.

Od Perišićeve grupe, koja je u odsutnosti osuđena na zatvorske kazne 1997. godine, jedino je Lazarević dostupan hrvatskom pravosuđu. Momčilo Perišić, Milić Potpara, Ilija Branković, Stojan Vučković, Nikola Germanac i Spasoje Čojić osuđeni su na kazne zatvora od po 20 godina. Duško Gojkovići i Miroslav Bobić dobili su po 15, a Milet Rudić, Senaid Grba i Aleksandar Lazarević po 14 godina.

Lazarevića je 29. listopada prošle godine uhitila granična policija BiH na graničnom prelazu Rača između BiH i Srbije. Izručen je na osnovi međunarodne tjeralice.

>>Momčilo Perišić osuđen na 27 godina, kriv za raketiranje Zagreba

Komentara 12

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:19 09.06.2014.

Samo sedam godina za ubojstvo tolikih ljudi...?

Avatar hrvatsko_kraljevstvo925
hrvatsko_kraljevstvo925
13:18 09.06.2014.

Kad će suditi Dudakoviću za bombardiranje Zadra, tužilaštvo šuti iako ima sve dokaze , i nikako da pokrene postupak

Avatar oneworld
oneworld
13:19 09.06.2014.

Malo je dobio za takav zločin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije