Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudar brodova

Kapetan Tijata pod istragom zbog potonuća teretnjaka

pomorska policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
12.05.2018.
u 12:35

U trenutku dok se  Tijat  približavao teretnom brodu Plavi Jadran, 55-godišnjak nije promijenio kurs u desno, a to je za posljedicu imalo sudar dva broda

Protiv pomorskog kapetana (55)  pokrenuta  je istraga zbog sudara dvaju brodova koji se koncem siječnja dogodio u šibenskom akvatoriju, a istragu je pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Sumnjiči ga se da je u popodnevnim satima 31. siječnja 2018. kao zapovjednik putničkog broda Tijat, koji je prometovao na redovnoj brodskoj liniji kod rta Kobila na jugozapadnoj  strani  otoka Prvić postupio protivno  odredbama Pomorskog zakonika i Pravilnika o sigurnosti pomorske plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske.

U trenutku dok se  Tijat  približavao teretnom brodu Plavi Jadran, 55-godišnjak nije promijenio kurs u desno, a to je za posljedicu imalo sudar dva broda. Tom prilikom je jedan član posade teretnjaka pao u more, dok je drugi skočio jer je shvatio da će teretnjak  potonuti. Teretnjak je prevozio 120 tona građevinskog materijala i potonuo je na dubinu od 20 metara, a šteta je bila 260.500 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije