Naslovnica Vijesti Hrvatska

Užas na Zlatnom ratu: 'Čak je i žalo, dokle pogled seže, poprimio boju fekalnih algi'

20. srpnja 2019. godine, subota… svjedočio sam, onako na oko, brojci od 15-tak kruzera usidrenih na punti Zlatnog rata…isto tako i direktnom ispuštanju fekalija s kruzera, napisao je
22. srpnja 2019. u 18:44 16 komentara 11688 prikaza
Zlatni rat
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Portal Bol.info prenio je pismo čitatelja, kapetana Ivice Karmelića koji je svjedočio ispuštanju fekalija s kruzera na Zlatnom ratu, te se kao Boljanin i pomorac osvrnuo na ovaj veliki ekološki problem, kao i problem nedjelovanja nadležnih službi i institucija.

makarska Neugodno iskustvo Gosti iz Švicarske šokirani onime što su doživjeli na plaži u Makarskoj: Poniženi smo!

"Kao prvo čitateljima se ispričavam radi ovakvog naslova, nemojte ga smatrati vulgarnim i uvredljivim, jer doslovno opisuje činjenično stanje, a i jednostavno ne znam kako bi se drugačije to formuliralo (originalni naslov teksta kako ga je naš čitatelj naslovio bio je “Jadno more ko te sere”).

Kao drugo ovaj članak je nepristran, pišem ga kao Boljanin i promatrač i turista (ne živim cijelu godinu u Bolu, pa prema nekima nemam pravo glasa). Ne pripadam ni jednoj politčkoj stranci, ne naginjem ni jednoj političkoj struji, ne bavim se turizmom niti imam bilo kakvih osobnih interesa, e, još da napomenem, svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna", napisao je.

"20. srpnja 2019. godine, subota… svjedočio sam, onako na oko, brojci od 15-tak kruzera usidrenih na punti Zlatnog rata…isto tako i direktnom ispuštanju fekalija s kruzera, te promatranju i vizualnoj analizi boja i oblika istih, koji su se bezbrižno valjuškali na “morskome plavom žalu, gdje čarlija vjetrić mio” sa zapadne strane Zlatnog rata. Čak je i žalo u moru, dokle pogled seže, poprimilo obraštaj i sivu boju naslaga fekalnih algi…o raznoraznim mirisima neću, to ostavljam Vašoj mašti na volju.

Istražili smo Poznati Hrvati o cijenama na Jadranu: Za naše ljude sve je nabrijano i precijenjeno

Kao nesvrstani promatrač mogu samo reći da je strategijom razvoja bolskog turizma stvoren jedan veliki sveopći KAOS, koji očito pojedincima odgovara i u njemu plivaju ko riba u moru, ne gledajući pritom na nepovratnu štetu koja se čini i koja je već učinjena, jer čini mi se da je ovo zadnji trzaj da se nešto pokrene s mjesta i ide na bolje, jer ovakvim načinom rada i drobljenja svega i svašta u isti lonac, ne piše nam se dobro…

Ovim putem apeliram, draga gospodo, ne razvijajte više nista, dosta ste razvili! Privatne i  ostale interese ostavite po strani, učinite napokon nešto za Bol i Boljane, jer samim time što smo otočani već smo za državu građani drugog reda, a gledajući razvoj situacije zadnjih godina u svome mjestu smo postali mještani drugog reda", poručio je kapetan.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • horvatj707:

  A što radi Hrvatska mornarica ? Tko pušta strane brodove u Hrvatski Jadran ? Sve vratiti već na ulazu kroz Ortantska vrata.

 • pero-lero:

  Zanimljivo je da pojedini komentatori sebi dopuštaju slobodu pisati o nečemu što ne znaju. Kao prvo nisu to kruzeri na koje vi mislite nego mali brodovi i jahte koje se gomilaju oko atraktivnih turističkih odredišta. Netko da bi zaradio prijevozom ... prikaži još!zom turista a netko da pokaže ono što je pokrao. Rijetki su oni koji su jahte poštenim radom zaradili. Svaki registrirani brod mora imati fekalne tankove koji se prazne tek kada brod dođe na otvoreno more. Oni koji to naprave uz samu obalu bi u organiziranim državama platili toliku kaznu da bi im se zavrtilo u glavi, a u ekstremnim slučajevima može se zapovjednika broda pritvoriti dok vlasnik ne plati propisani novčani iznos. U ovom slučaju zakazale su nadležne općinske službe koje bi trebale same nadzirati stanje čistoće mora ili na dojave stanovnika žurno evidentirati prekršaje i naplaćivati kazne.

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Dragi Boljani,organizirajte se. Branite se od novovjekih Huna i Avara.