Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francesco Schettino

Kapetan Costa Concordije osuđen na 16 godina, u brodolomu poginulo 32 ljudi

Costa Concordia
Foto: Reuters/PIXSELL
1/14
11.02.2015.
u 20:46

Umro sam i ja sa 32 žrtve brodoloma Costa Concordije 13. siječnja 2012., rekao je na sudu kapetan broda Francesco Schettino

Kapetan Costa Concordije Francesco Schettino proglašen je krivim za smrt 32 osobe koje su stradale u potonuću tog kruzera kod talijanskog otočića Giglija. Osuđen je na 16 godina zatvora.

Presuda je donesena danas kasno poslijepodne na sudu u gradu Grosettu nakon 19-mjesečnog suđenja, a 54-godišnji kapetan, javlja CBS News, proglašen je krivim po nekoliko točaka optužnice, uključujući i ubojstvo te napuštanje broda prije završetka evakuacije svih 4200 putnika.

– Umro sam i ja sa 32 žrtve brodoloma Costa Concordije 13. siječnja 2012. – rekao je Schettino na sudu te dodao: ''Optužili su me da nisam suosjećao sa žrtvama, no to nije istina''.

Podsjetimo, stravičnu havariju kruzera uzrokovao je Schettinov nemar. Kapetan je brod previše primaknuo obali zbog čega je Costa Concordia udarila o stijene. Na boku broda stvorila se rupa pa se nagnuo i djelomično potonuo. Osim što je napustio kruzer prije završetka evakuacije, Schettino je propustio oglasiti uzbunu na vrijeme, a svi su ti propusti doveli do tragične pogibije 32 putnika. Tužitelji su tražili 26 godina i tri mjeseca zatvora.

>>Nove optužbe protiv šefova brodarske tvrtke Costa Crociere

>>Pronađena posljednja žrtva s Costa Concordije

Komentara 9

MO
mozdaznam
20:14 11.02.2015.

sta se ima rec uopće? pobjegao je prvi s tog broda. SAD ide tamo gdje ce bit najsigurniji

4M
4mazge
20:18 11.02.2015.

pravi talijan....traži opravdanje za svoj nehaj....u kojem su ljudi izgubili živote....radio sam s talijanima....uglavnom se ovako ponašaju ko i ovi papak....ja ih ne podnosim, nisu profesionalci, nemaju radnu etiku, samo im je stalo do zabave....očaj od naroda, čast izuzecima

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:36 11.02.2015.

Premalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije