Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MOGUĆA SU KAŠNJENJA'

Letovi opet uspostavljeni: Prijetnja napadom na avion iz Irana izazvala kaos u zračnoj luci u Hamburgu

Weapons ban zone at Hamburg Central Station
Gregor Fischer/DPA
09.10.2023.
u 15:33

Federalna policija ujutro je primila e-mail u kojem se prijeti napadom na zrakoplov Teheran-Hamburg

 

Promet u zračnoj luci u Hamburgu potpuno je bio obustavljen na sat i pol zbog prijetnje napadom na zrakoplov iz Teherana, piše Bild. Zabrana je ukinuta oko 14,15 sati, objavila je zračna luka naknadno, a zbog cijele situacije očekuju se kašnjenja letova. "Kraće vrijeme nisu moguća polijetanja i slijetanja. Molimo vas da pratite status svog leta", objavila je zračna luka u ponedjeljak poslijepodne. 

"Nije bilo polijetanja ni slijetanja od 12.40 sati", rekla je ranije glasnogovornica zračne luke. Glasnogovornik savezne policije rekao je za dpa da je federalna policija ujutro primila e-mail u kojem se prijeti napadom na zrakoplov Teheran-Hamburg. Prijetnja se shvaća vrlo ozbiljno. Prema informacijama Bilda, radilo se o avionu IR 723 “Iran Aira”. Zrakoplov je poletio iz teheranske zračne luke Imam Khomeini u 7:45 sati. 

Zrakoplov je smješten u prostor za poslovne zrakoplove. Čak 198 putnika i 16 članova posade napustilo je zrakoplov i prolazili su sigurnosnu provjeru u zasebnom prostoru. Zrakoplov i prtljaga također su se pretraživali.

– Civilni zrakoplov na putu od Teherana do Hamburga bio je u našoj pratnji nakon što je ušao u njemački zračni prostor istočno od Berlina sve dok nije sletio u Hamburg nakon prijetnje bombom – objavile su ranije zračne snage.

VIDEO Veliki test zobenih kaša

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije