Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Kao iz bajke: Stolarov sin postao najbogatiji u zemlji

Njegov otac, koji je bio stolar, vodio je tvornicu koja je proizvodila laboratorijski namještaj, a majka mu je radila u računovodstvenom uredu.
13. svibnja 2018. u 11:00 2 komentara 2702 prikaza
Jim Ratcliffe
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Poslovni čovjek koji je nekoć živio u socijalnom stanu blizu Manchestera najbogatiji je čovjek u Velikoj Britaniji, prema popisu objavljenome u Sunday Timesu. 

Priča za film Nekad je bila beskućnica, a danas je milijunašica

Jim Ratcliffe, osnivač kemijske tvrtke Ineos, vodi na listi s bogatstvom procijenjenim na 21.05 milijardu funti, prenosi u nedjelju BBC.

Na vrhu liste tisuću najbogatijih Britanaca su i dvojica direktora tvrtke, dok su na popisu pali primjerice Jamie Oliver i modni tajkun Philip Green.

Jim Ratcliffe, 65, preselio se kao dječak iz socijalnog stana u Failsworthu u East Yorkshireu.

Njegov otac, koji je bio stolar, vodio je tvornicu koja je proizvodila laboratorijski namještaj, a majka mu je radila u računovodstvenom uredu.

Ratcliffeovo bogatstvo skočilo je sa 15 milijardi u prošloj godini, djelomice zbog revalozacije imovine.

On je prva osoba na vrhu ljestvice najbogatijih koja je rođena u Velikoj Britaniji nakon vojvode od Westminstera 2003.

Sudjelovao je na ekspedicijama na Sjevernom i Južnom polu, trčao je na maratonima i navijač je Manchester Uniteda.

Na drugom mjestu na popisu nalaze se braća Hinduja, Sri i Gopi, "teški" 20.64 milijarde funti. Njihovo bogatstvo skočilo je za 4.44 milijarde u odnosu na 2017.

Bivši britansko-američki industrijalac a sada medijski tajkun Len Blavatnik na trećem je mjestu sa 15.26 milijardi funti.

Emil Tedeschi nalazi se na listi Svjetska mapa obilja Hrvatska ima 11 bogataša težih od 100 milijuna dolara imanje Poslije smrti Bila u vezi 42 godine s milijunašem pa se začudila kome je ostavio imetak Kreativan potez Osvojili milijune na lotu pa napravili nešto nesvakidašnje u dvorištu
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • Avatar nekakav
    nekakav:

    pa lijepo, barem jedan englez da bude najbogatiji u engleskoj. a ne neki rusi, indijci, kinezi, arapi... i da, to je vijest.

  • Deleted user:

    Kod nas bi ga odmah proglasili lopovom?