Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Kao da nije studeni: Temperature i dalje iznad prosjeka, evo kada nas čeka novo pogoršanje

kiša u Zagrebu
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/4
07.11.2019.
u 09:53

Temperature će se u unutrašnjosti Hrvatske danas penjati do 17 stupnjeva Celzijevih, a u Dalmaciji i do 19

Nakon česte, ponegdje opet i obilnije kiše u noći na četvrtak tijekom dana slijedi djelomično razvedravanje pa će ujutro po mnogim nizinama unutrašnjosti biti magle. Tijekom dana nadmetanje oblaka, vedrine i sunca, većinom bez kiše, barem u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, dok su manje količine i dalje povremeno moguće u južnijim krajevima.

Najavljuje to u prognozi za HRT meteorolog Zoran Vakula. U nastavku ovog tjedna bit će promjenljivo i relativno toplo vrijeme, uz i dalje većinom nepovoljne biometeorološke prilike, te uz češću kišu i vjetrovitije vrijeme na Jadranu i područjima uz njega.

Temperature će se u unutrašnjosti Hrvatske danas penjati do 17 stupnjeva Celzijevih, a u Dalmaciji i do 19.

Na kopnu će od petka biti maglovito, u sjevernijim krajevima ponegdje čak i suho, a češća će kiša biti u južnijim krajevima, te posebice na Jadranu, gdje će i dalje biti prilično vjetrovito, većinom najviše u petak i subotu.

– Najviše pak suhog i sunčanog vremena bit će do petka navečer, a poslije su opet vrlo vjerojatni i obilniji pljuskovi, te nakon još jednog prolaznog smirivanja vjetra, početkom novoga tjedna sve je veća vjerojatnost za opet jako i olujno jugo, uz koje će temperatura zraka - i najviša, i posebice najniža - i dalje biti viša od prosječne za ovo doba godine. Kao da nije studeni!? – kaže Vakula.

Vikend će u unutrašnjosti zemlje uglavnom biti suh s dnevnim temperaturama do 15 stupnjeva Celzijevih, no od nedjelje se očekuje novo pogoršanje vremena. Idući tjedan temperature će se spustiti za nekoliko stupnjeva, ako je suditi prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, a u većini zemlje je tijekom cijeloga tjedna moguća kiša.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije