Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROIZBORI

Kandidat HNS-a za Europarlament Jozo Radoš predizborni program predstavio Brođanima

Jozo Radoš
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
30.03.2014.
u 16:48

U mirnijoj fazi pretkampanje nastojimo građanima približiti Europsku Uniju i Europski parlament, rekao je Radoš

Program koalicije SDP-a, HNS-a, IDS-a, HSU-a i SDSS-a za Europski parlament Brođanima je na glavnom gradskom Trgu "Ivane Brlić-Mažuranić" predstavio Jozo Radoš, član Predsjedništva HNS-a, predsjednik Kluba zastupnika i kandidat HNS-a na predstojećim izborima za Europski parlament, koji će se održati 25.svibnja.

HNS je član ALDE (Alliance of Liberals and Democrats from Europe), stranke europskih liberala i demokrata. Njihov će član biti u političkoj skupini koja donosi zavidan broj konačnih odluka EU parlamenta, a temelj programa im je sloboda pojedinca, komunikacija, otvoreno tržište i zaštita manjinskih prava. Radoš je istaknuo kako im je na ovim izborima glavni cilj da njihova lista bude pobjednička, jer bi im to bio i dobar znak za iduće parlamentarne izbore.

- Zadnjih nekoliko dana smo u Slavoniji i Baranji, a u mirnijoj fazi pretkampanje nastojimo građanima približiti Europsku Uniju i Europski parlament. Glavna nam je ideja da im kažemo kako je to osobito važno, jer se gotovo pola hrvatskih zakona više ne donosi u Hrvatskom saboru, već Europskom parlamentu. Ti zakoni izravno utiču na život svih građana Republike Hrvatske i bilo bi dobro da se više bavimo pitanjima o kojima se tamo odlučuje, poput omogućavanja lakšeg poslovanja malim i srednjim poduzećima, lakše dostupnosti financijskih potpora za njihovo poslovanje, energetskom politikom koja će biti sve značajnija i koja će omogućiti Hrvatskoj lakšu i jeftiniju dobavu energije, telekomunikacijskim tržištem koje omogućuje slobodnu i jednostavniju komunikaciju, jeftinije impulse, ukidanje roaminga i širokopojasni internet gdje bi mu glavna zadaća, pored zabave i informacija, trebala biti omogućavanje elektroničkog poslovanja što dovodi do znatno veće konkurentnosti hrvatskog i europskog gospodarstva. To su praktična pitanja koja pokušavamo u razgovoru približiti građanima i na neki način više ih zainteresirali za važnost rada i odluka Europski parlamenta, kaže Radoš.

O važnom i neriješenom pitanju koje godinama muči Brođane, a to je može li Europska Unija i Europski parlament više utjecati na rješavanje problema bosanskobrodske rafinerije i prekomjernog zagađenja zraka u Slavonskom Brodu Jozo Radoš je kazao:

- Generalno svi programi EU oko integracije i prekogranične suradnje idu tome u prilog i EU tu svakako može biti od pomoći. Jedan od naših značajnih poslova je pomoć u integraciji Bosne i Hercegovine. To bi trebalo značiti rješenje svih krupnih unutar državnih pitanja i neriješenih međusobnih odnosa, ali svakako i rješavanje pitanja poput zaštite okoliša. U prekograničnoj suradnji koju Europska unija osobito potiče i honorira zasigurno ima prostora, dakle i na općem planu uređenja susjedne države, ali i konkretnim pitanjima poput zaštite okoliša, jer je okoliš nedjeljiv što građani Slavonskog Broda itekako dobro znaju.

Komentara 5

Avatar tajar
tajar
20:06 30.03.2014.

Predizborna kampanja, upravo sam čuo, počinje kroz tjedan dana! A Jozo, to, kao nije znao ili se kao Josipović, ne osvrće na službene početke predizborne kampanje!

Avatar tajar
tajar
18:46 30.03.2014.

Jučer o njemu, kao razgovara o nekim programima u Vinkovcima, danas s Brođanima. Zar baš svaki dan moramo dobiti dnevnu dozu Joze?

DU
Deleted user
17:39 30.03.2014.

Sada ste na vlasti i mi dobro osićamo vaš rad, vašu vlast, a k tome, ti si jozo pri vlasti cilo vrime, malo prominiš naziv stranke, ali si tu! Pa što nisi brođanima dobavio ventilatore da im raspuše nadvijeni otrov,v, natrag u Bosnu, ako već ne smijete braći srbima reći „no, no“, i to što se stavljate u zaštitu manjina samo govori da od hrvatskog naroda nemate što tražiti, niti mi trebamo išta od vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije