Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spot mladeži hdz-a

Kampanja u Vukovaru: Djevojčica preko Fejsa poziva na glasanje

Dijete HDZ Vukovar
Foto: Screenshot/Facebook
1/3
27.05.2013.
u 14:40

Molim vas radi moje seke, i mene, i djece iz Vukovara. Izađite i glasajte za Ivana Penavu, riječi su djevojčice u kućnom video uratku koji traje 15 sekundi

Nekoliko dana prije drugog kruga izbora za gradonačelnika Vukovara na terenu političke stranke, kandidati kao i simpatizeri čine sve kako bi željeni kandidat slavio u nedjelju. Jedan od takvih primjera zabilježen je i na facebook stranici Mladeži HDZ-a grada Vukovara na kojoj je postavljen post u kojem djevojčica od 4-5 godina poziva Vukovarce da izađu na izbore i glasuju.

- Molim vas radi moje seke, i mene, i djece iz Vukovara. Izađite i glasajte za Ivana Penavu, riječi su djevojčice u kućnom video uratku koji traje 15 sekundi. Video uradak postavio je Damir Kruljac, nekadašnji zaposlenik gradske uprave, a koji danas radi kao defektolog u Ekonomskoj školi Vukovar čiji je ravnatelj upravo Penava.

– I ove godine Ured dječjeg pravobranitelja se oglasio u svezi izbora i moguće zlouporabe djece. Ponovno smo pozvali sve da ne iskorištavaju djecu u predizborne svrhe. Želja nam je da interesi djece budu zastupljeni kroz stranačke programe, odnosno, da se u svim segmentima života unaprijedi briga o djeci. Cilj nam je da djeca dobro žive i da se o njima razmišlja, ali ne samo u vrijeme izbora - rekla je dječja pravobraniteljica Mila Jelavić. Govoreći o konkretnom slučaju iz Vukovara rekla je da sve što šteti djetetu nije preporučljivo, ali i da su roditelji ti koji odlučuju u ime djeteta hoće li se ono pojaviti negdje ili ne.

– Bojim se da roditelji vrlo često ne razmišljaju o posljedicama koje bi njihovo dijete moglo imati. Nažalost, Hrvatska nema zakone prema kojima bi se takvi postupci mogli ili ne sankcionirati. Upozoravali smo na to i ranije ali bez rezultata. I taj, kao i svaki drugi slučaj zlouporabe djece, može se prijaviti DIP-u koji onda mogu reagirati, rekla je Jelavić.

>>Bandić i Kerum u kampanji bez PR stručnjaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije