Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traje istraga

Kamenjem gađali riječku džamiju i razbili staklo

pao kip  (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
24.05.2013.
u 10:58

Očevidom je utvrđeno da je na prozoru uredskih prostorija ovog vjerskog centra razbijeno staklo.

Sinoć oko 22 sata riječka je policija zaprimila dojavu da više osoba baca kamenje na džamiju na području riječkog Zameta. Očevidom je utvrđeno da je na prozoru uredskih prostorija ovog vjerskog centra razbijeno staklo.

Ozlijeđenih osoba nije bilo, a nastala materijalna šteta bit će utvrđena naknadno. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

Islamska zajednica u Hrvatskoj osudila napad na džamiju

Islamska zajednica u Hrvatskoj osudila je napad na džamiju. U priopćenju koje je potpisao predsjednik Mešihata muftija dr. Aziz ef. Hasanović također su izrazili zabrinutost zbog napada, ali i naveli kako vjeruju da se radi o izoliranom slučaju.

- Zabrinjava nas činjenica da je ovo prvi put da se organizirano napada na objekt Islamske zajednice u Hrvatskoj. Ipak, vjerujemo da je ovo izoliran slučaj i da nećemo ovakvim događajima svjedočiti u budućnosti kada su u pitanju napadi na objekte bilo koje vjerske zajednice. U prilog našeg uvjerenja ide i činjenica da je Rijeka, kao i ostali gradovi Republike Hrvatske, uvijek bila na visokoj razini poštivanja kulturne, vjerske, nacionalne i svake druge raznolikosti, te da smo po istomu prepoznati u Europi pa i šire. Svima nam je činiti sve što je u našoj moći da tako i ostane. Vjera je tu da nas oplemeni i da nas učini boljim ljudima, oni koji se iza vjere skrivaju i u njeno ime zlodjela čine i nisu vjernici. Najoštrije osuđujemo ovaj vandalski čin, a zahtjevamo od nadležnih institucija da počinitelje istog pronađu te primjereno sankcioniraju, kako se slične stvari ne bi događale u budućnosti, ne samo Islamskoj zajednici nego bilo kome drugome - navodi se u priopćenju Islamske zajednice u Hrvatskoj.

>>Islamski militanti napali jednu od najslavnijih džamija u Maliju

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije